Ajankohtaista

Hyvän mielen viikko Kivakodissa

11.7.2016

Viime keväänä koko Suomessa vietettiin Hyvän mielen viikkoa. Idea Hyvän mielen viikon järjestämiseen on lähtenyt alun perin ajatuksesta tavoittaa niitä, jotka ovat vaarassa joutua sivuun. Hyvän mielen viikko muistuttaa ihmisiä hyvistä, pienistä teoista, joilla voi piristää toisen päivää kummasti ja osoittaa välittämistä kiireisen arjen keskellä. Välittäminen ja toisen päivän piristäminen olivat lähtökohtina myös Kivakodin Hyvän mielen viikolle. Fysioterapeutti Riina Kettula ideoi vanhuksille viikon tapahtumineen, joiden avulla hyvää mieltä jaettiin sanoin, teoin ja elein niin vanhuksille kuin hoitajille arjen aherruksen keskellä.

Viikon alkajaisiksi laitettiin maanantai-iltapäivänä tanssit pystyyn. DJ:nä toimi opiskelijamme Moona, joka löysi levyiltä niin humpat, valssit kuin rockit. Vuosikymmenten harjoitus näytti tuotta van tulosta, sillä niin ketterästi jalka nousi parketilla.

Viikko jatkui tiistaina värien, kynien, luovuuden ja taiteen parissa. Riina oli löytänyt erilaisia kuvia ja värejä, joista jokainen sai valita mieleisensä ja tehdä omannäköisen työn. Harvoin on nähty niin keskittyneitä ilmeitä hoivakodillamme kuin väritystehtävän kimpussa pakertaneilla asukkailla ja hoitajille. Ja kuinka ollakaan, miehillä oli työn alla moottoripyörät ja naisilla kukat sekä perhoset.

hmv1-325x243

Hyvän mielen viikon keskelle osui myös valtakunnallinen veteraanipäivä. Ihan oikeita veteraaneja löytyy myös Kivakodilta. Veteraanipäivää juhlistettiin sairaanhoitajamme Jennyn johdolla yhteislaulutuokiolla isänmaallisin lauluin. Lauluvihkoja tarvitsivat lähinnä hoitajat, asukkailla sanat olivat hallussa muutenkin.

hmv2-355x262

Torstaina Kivakodilla paistettiin pullaa. Ei ollut taito unohtunut asukkailta, sen verran näppärästi taikina muuttui pikku pulliksi. Ja kyllähän se on niin, että itse tehty pulla tuoksuineen saa veden kielelle. Ja hyvältä se pulla maistuikin päiväkahvien kera.

hmv4-239x292

Perjantaipäivän mielenvirkistystä haettiin bingon peluusta. Pelitunnelman lisäksi bingo laittoi myös aivonystyröitä liikkeelle numeroiden muodossa. Ja kyllä se kilpailuviettikin löytyi kun ”taisteltiin” pääpalkinnosta, joka tällä kertaa oli suklaapatukka.

hmv3-409x269

Hyvä mieli todella tuli pienistä teoista, jotka saivat koko viikon tuntumaan juhlalta. Palkitsevaa oli nähdä tavallistakin leveämmät hymyt vanhusten kasvoilla. Hyvän mielen viikko olikin mukava päättää vapun viettoon munkkeine ja simoineen, ilmapalloista puhumattakaan.