Lasten fysioterapia

Parantaa ja ylläpitää lapsen toiminta- ja liikkumiskykyä

Lasten fysioterapia on kuntoutusta, minkä toteutus lähtee aina lapsen mieltymyksistä ja kiinnostuksen kohteista. Lasten fysioterapian tavoitteena on parantaa ja ylläpitää lapsen toiminta- ja liikkumiskykyä auttaen lasta kokemaan mahdollisimman monipuolisia ja normaaleja liikemalleja. 

Lasten fysioterapia tukee lapsen osallistumista leikkiin, koulunkäyntiin, harrastuksiin ja sosiaaliseen elämään sairaudesta tai kivusta huolimatta. Kuntoutus on lapsen ja perheen tarpeista lähtevää. Tavoitteet sille luodaan yhdessä perheen kanssa.

Lasten fysioterapia toteutetaan toimitiloissamme sekä koti-, koulu- ja päiväkotikäynteinä.

Lasten fysioterapian tavoitteet

Lasten fysioterapian tavoitteena on

  • auttaa lasta saamaan monipuolisia ja normaaleja liikekokemuksia
  • mahdollistaa lapsen omatoiminen, itsenäinen liikkuminen ja päivittäinen toiminta
  • tarvittaessa olla apuna apuvälineiden valinnassa
  • opastaa ja tukea perhettä sekä lähipiiriä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi

Lue:
Miksi fysioterapiassa leikitään?

Laaja osaamisalue – kipukuntoutuksesta reuman hoitoon

Osaamisalueemme lasten fysioterapiassa ovat

Lastenklinikka moniammatilliseen kuntoutukseen

Oulussa Pohjois-Pohjanmaan Erikoiskuntoutuksen tiloissa Reinilässä ja Rehapoliksessa sekä Tampereella Pirkanmaan Erikoiskuntoutuksen tiloissa sijaitsevat lastenklinikat, joissa harjoitetaan moniammatillista kuntoutusta. Välineistö on hankittu lasten monipuolisen kuntoutuksen tarpeita ajatellen.

Lastenklinikoilla kuntoutusta toteuttavat fysioterapeutit, toimintaterapeutit ja puheterapeutit ovat perehtyneet lasten kuntoutukseen. Lapsi voi tavata samalla kertaa esimerkiksi kaksi eri erikoisalan ammattilaista. Lastenklinikka tukeekin ajatusta kuntoutuspolusta, jossa kuntoutuja tekee matkaa ja asiantuntijat tulevat hänen luoksensa.

Lue:
Hei jes, mä juoksen kuuhun!