Suoravastaanotto

Akuutti vaiva heti hoitoon

Suoravastaanotto säästää sinua, kun kärsit akuutista tuki- ja liikuntaelinvaivoista, esimerkiksi selkä-, niska- tai raajakivusta.

Särkeekö selkää? Kivistääkö niskaa? Suoravastaanotolle voi tulla kaikissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa eli tule-vaivoissa. Tuki- ja liikuntaelinten sairauksista eli tules-ongelmista kärsivä ei tarvitse välttämättä lääkäriä. Tehtävään erikseen koulutetut fysioterapeutit osaavat tutkia ja reagoida akuuttiin kipuun nopeasti.

Suoravastaanotto sisältää

  • alkututkimuksen
  • fysioterapeuttisen diagnoosin
  • kuntouttavat hoito-ohjeet
  • tarpeet jatkotoimenpiteille

Suoravastaanotto – etuja ja tuloksia

  • Ei pitkiä jonotusaikoja; nopeasti apua.
  • Lääkäriaikaa odottaessa vaiva voi kroonistua.
  • Parantaa elämänlaatua ja työkykyä.

Noin kolmasosalle suoravastaanotollamme käyneistä riittää vain yksi käynti. Vain neljä prosenttia käyneistä on ohjattu myöhemmin lääkäriin.

Suoravastaanotolla sinulle voidaan suositella tarvittavaa fysikaalista hoitoa. Katso lisää fysioterapiapalveluistamme.

Näin suoravastaanotto etenee

Aluksi fysioterapeutti suorittaa perusteellisen alkututkimuksen. Fysioterapeuttisen diagnoosin perusteella sinulle laaditaan kuntouttavat hoito-ohjeet, joiden avulla pääset tehokkaasti ongelmasi ratkaisun ytimeen. Monet toiminnalliset vaivat ja kiputilat korjaantuvat vastaanotolla jo ensikäynnillä eikä lääkärissäkäyntiä tarvita. Suoravastaanoton kesto noin 30 minuuttia.

Usein paras vaihtoehto

Suomen terveydenhuolto on murrostilassa. Fysioterapian saralla tämä näkyy muun muassa siinä, että valtio pyrkii kannustamaan lääkäriltä fysioterapeutille tapahtuvaa tehtäväsiirtoa. Jotta ihmiset saisivat nopeasti tarvitsemaansa hoitoa, erikoiskoulutetun fysioterapeutin suoravastaanotto on useimmille paras vaihtoehto.