Akupunktio

Menetelmä kipujen lieventämiseen

Akupunktio on fysioterapiassa käytettävä menetelmä, jossa hoito tapahtuu pistämällä neuloja kehoon tarkoin määriteltyihin pisteisiin.

Lääketieteellisen akupunktion teho selittyy hoitoalueen endorfiinituotannon, lisääntyneen verenkierron ja kudoksen rentoutumisen kautta. Neulaärsytys herättää elimistön oman puolustus- ja vammanhoitoreaktion, joka alkaa erittää kipua lievittäviä aineita kuten kortisolia ja serotoniinia.

Akupunktiota hyödyntävät ammattilaisemme käyttävät steriloituja neuloja. Toimenpide on täysin turvallinen.

Milloin akupunktio-hoitoon

Parhaiten akupunktiohoito soveltuu kipujen lievittämiseen.

Hoidon kohteena ovat yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kivut: niska- ja hartialihasten kivut, nivelrikon säryt tai selkävaivat. Myös migreenin ja ääreishermostoperäisten kipujen hoidossa akupunktuurista voi olla hyötyä.

Yleisimmät akupunktiohoidon syyt ovat

  • niska- ja hartialihasten kivut
  • nivelrikon säryt
  • selkävaivat
  • migreeni
  • ääreishermostoperäinen kipu

Apua rentoutumiseen

Akupunktuuri vapauttaa noradrenaliinia, serotoniinia, enkefaliinia ja dynorfiinia ja saa aikaan hyvin miellyttävän, pehmeän, kevyen ja kivuttoman olon. Se lisää verenkiertoa kudoksissa, minkä vuoksi lihaksisto rentoutuu.

Ikivanha kiinalainen menetelmä

Akupunktuurin historia ulottuu tuhansien vuosien taa. On todisteita siitä, että akupunktuuria on harjoitettu Kiinassa jopa 4 000 vuoden ajan.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan eri elimillä on omat energian ja veren virtauskanavansa: meridiaanit. Jos virtaus häiriintyy ja elimistöön tulee epätasapaino, ihminen sairastuu. Meridiaaneilla sijaitsee akupisteitä. Kun niihin pistetään ohuita neuloja, epätasapaino saadaan korjattua ja virtaus vapautettua.

Varaa aika akupunktioon verkkoajanvarauksesta!