Neurosonic

Anna keholle mahdollisuus rentoutua

Jos kärsit uniongelmista tai stressistä, Neurosonic-matalataajuushoito voi tarjota sinulle helpotusta.

Unettomuus on ongelma, johon auttaa Suomessa kehitetty Neurosonic-teknologia.

Matalataajuushoidon avulla edistät kehosi luonnollisia korjaavia ominaisuuksia. Nukahtaminen helpottuu ja unesta tulee palauttavampaa. Hoito ohjaa sinut mekaanisesti meditaation kaltaiseen tilaan, jotta kehosi saa mahdollisuuden rentoutua ja vähentää stressihormonien tuotantoa.

Kuinka Neurosonic-hoito toimii

Hoidossa asetutaan divaanille tai tuolille. Sen sisäänrakennetut värähtelijäelementit lähettävät kehoon erittäin matalataajuista, 20–100 Hz:n, värähtelyä. Luonnollisena mekanismina värähtely vaikuttaa rauhoittavasti kehon kautta autonomiseen hermostoon ja mieleen.

Aivorungosta löytyy hermosoluryppäitä, jotka joko pitävät meidät hereillä tai saavat meidät nukahtamaan. Kun ihminen kärsii stressistä, keho tuottaa liikaa kortisolia eli stressihormonia, mikä vaikeuttaa nukahtamista.

Neurosonic on lihasstimulaatio. Liikunnan tavoin se vaikuttaa kortisolituotantoon laskevasti ja auttaa näin niin kutsuttua unijarrua toimimaan paremmin. Hermopäätteiden verenkierron vilkastuminen laittaa liikkeelle serotoniinin, melatoniin esiasteen, mikä osaltaan myös helpottaa nukahtamista.

Eri tehoalueilla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia. Värähtely auttaa urheilijaa tai työssä stressaantunutta palautumaan nopeammin. Aktivoivilla ohjelmilla herätellään kehoa tuleviin suorituksiin nostamalla vireystilaa.

Hyvä tietää unettomuudesta

Unettomuus on yksi yleisimmistä syistä hakeutua lääkäriin: yli kaksi kolmasosaa aikuisista suomalaisista kärsii satunnaisesti unettomuudesta.

Satunnaiseen unettomuuteen lasketaan nukahtamisvaikeudet, yöheräily ja liian varhainen herääminen. Tavallisesti unettomuuden taustalla ei ole varsinaista sairautta, vaan uni pysyy loitolla stressin, huolien ja arkielämän kiireiden takia.

Unettomuuden seurauksia ovat mm.

 • ärtyisyys
 • vastustuskyvyn heikkeneminen
 • lisääntynyt tapaturmariski
 • alttius mielenterveydellisille ongelmille

Kenelle Neurosonic-hoito sopii?

Matalataajuushoito sopii kaikenikäisille. Sitä pidetään yleisesti erittäin turvallisena rentoutusmuotona.

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos saat liikkua ja harrastaa liikuntaa normaalisti, voit käyttää matalataajuuslaitetta. Esimerkiksi sydämentahdistimet, kipustimulaattorit tai metalliset keinonivelet eivät estä laitteen käyttöä.

Milloin Neurosonic-laitetta ei tule käyttää

Jos sinulla on

 • akuutti tulehdustila
 • akuutti veritulppa
 • aktiivinen syöpä
 • flunssa ja kuume
 • välilevyn pullistumat akuutissa vaiheessa
 • vakava silmäsairaus (mykiön tai linssin irtoamisen vaara, silmäleikkaus)

Jos

 • olet raskaana
 • sinut on juuri avoleikattu tai sinulla on jokin muu verenvuodon vaara

Älä myöskään käytä laitetta samana päivänä, jolloin olet ottanut rokotuksen.

Varaa aika hoitoon!

Neurosonic-divaanit löydät Rovaniemen ja Kemin toimipisteistämme, Neurosonic-tuoli-hoitoon pääset Oulussa. Tutustu Neurosonic-tuolin hoito-ohjelmiin.