LPG-hoito

Kudosta elvyttävää alipainehoitoa

LPG-hoito on hellävaraista, alipaineeseen perustuvaa pehmytkudoskäsittelyä.

LPG-hoito, alipaineeseen perustuva pehmytkudoskäsittely, on yhtä aikaa tehokasta ja miellyttävää. Siinä yhdistyvät lymfakäsittely, sidekudoshieronta ja klassinen hieronta sekä fasciakäsittely.

LPG-menetelmä sopii monenlaisiin pehmytkudosongelmiin eri-ikäisille ihmisille. Sitä on käytetty menestyksekkäästi pehmytkudoksen hoitamisessa jo vuosikymmenten ajan. Alun perin LPG-laite kehitettiin palovammojen jälkihoitoon parantamaan kudoksen aineenvaihduntaa ja elastisuutta.

Monipuolisesti apua liikkujille

Voit tulla LPG-hoitoon, jos sinulla on lihaskipuja tai -kireyksiä tai takana rankka urheilusuoritus. Hoito sopii erinomaisesti myös nopeuttamaan vammasta toipumista, jos sinulla on tuore pehmytkudosvamma, lihasrepeämä tai -venähdys.

LPG-hoito on erittäin rentouttavaa. Se parantaa aineenvaihduntaa sekä nopeuttaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä, jolloin palautuminen tehostuu.

Hoito toimii hyvin yhdessä Neurosonic-hoidon kanssa. Monet aktiiviliikkujat ovat saaneet apua palautumisongelmiinsa yhdistämällä LPG- ja Neurosonic-menetelmän. 

Kipupotilaat ja LPG-hoito

Monet kipupotilaat ovat saaneet helpotusta oireisiinsa LPG-hoidon avulla. Esimerkiksi fibromyalgiaan, reumaan sekä eri syistä johtuviin tuki- ja liikuntaelinten kiputiloihin saadaan helpotusta LPG-hoidolla.

Turvotusta vähentävä vaikutus

LPG-hoidolla on tehokas lymfaattinen, turvotusta vähentävä, vaikutus esimerkiksi iltaisin turpoaviin jalkoihin sekä kirurgisen toimenpiteen tai syöpähoitojen jälkeen. LPG-käsittelyä voidaan tehdä myös osana lymfaterapiaa.

LPG-hoito nopeuttaa palautumista kirurgisista toimenpiteistä. Se vähentää kudosturvotusta ja parantaa kuona-aineiden poistumista kudoksesta. Kun paine kudoksessa vähenee, kipu lievittyy, kudoksen aineenvaihdunta ja nivelten liikelaajuudet paranevat. Kudoksen hapen ja ravintoaineiden saanti paranee.

Lisäksi LPG-hoidon avulla leikkausarvesta muodostuu parempilaatuinen, joustava ja kiristämätön.

Hoito myös vähentää ja ehkäisee fibroosia.

Alaraajojen laskimoiden vajaatoiminta

Jos kärsit alaraajojen laskimoiden vajaatoiminnasta, voit kokeilla LPG-hoitoa kompressiohoidon ohella.

Etenkin tilanteissa, joissa alaraajoihin kohdistuu rasitusta, esimerkiksi pitkien auto- ja lentomatkojen ja rankkojen urheilusuoritusten jälkeen tai kesäkuumalla yleisesti, LPG-hoito elvyttää jalkojen aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta.

Arpien hoitaminen ja LPG-menetelmä

LPG-menetelmä syntyi alun perin arpien hoitamiseen. Tänäkin päivänä LPG:llä hoidetaan arpia.

Manuaaliseen arpihoitoon verrattuna LPG-menetelmän etu on laitteen avulla saatava kolmiulotteinen liike kudokseen. Hoidettava arpi voi olla vanha tai tuore. Olennaista on se, minkälaista vaivaa arpi kantajalleen aiheuttaa. LPG-hoito tuo helpotusta esimerkiksi arpikiristyksiin.

Vartalohoidot – hemmottelua, muokkausta ja vilkastamista

LPG on oiva hoito, kun haluat muokata vartaloasi tai vain vilkastuttaa aineenvaihduntaasi. Voit käydä vartalohoidoissa yksittäisiä kertoja tarpeen mukaan tai hemmotella itseäsi sarjahoidolla.