Ajankohtaista

Terrrrrrveisiä Rovaniemeltä!

6.7.2016

Lapin ensimmäinen merirosvokerho sai alkunsa, kun neljä kerholaista ja kaksi merirosvokapteenia kokoontuivat Rovaniemen toimistolle. Merirosvokokelaat saivat omat hattunsa, huivinsa ja silmälappunsa, jonka jälkeen korppi toi kirjeen Merirosvokapteeni Rimppakintulta. Rimppakinttu oli piilottanut varta vasten lapsia varten aarteen, koska lapset ovat usein auttaneet merirosvoja aarteiden etsinnässä. Apunamme oli onneksi myös kartta, joka kertoi mistä päin maailmaa pitäisi löytyä kuusi vihjettä, jotka johdattaisivat aarteen luo.

Maa- ja merimerkkejä ilmestyi lisää päivittäin. Laivan sisällä harjoittelimme riimejä, pelasimme Tenkkapoo-muistipeliä ja piirsimme komean oman kokoisen merirosvokuvan. Kerhon suosituksi pihaleikiksi muodostui merirosvohippa. Tutuksi tulivat myös erilaisten muotojen tunnustelu, yhdyssanojen salat ja merirosvojen kolotuksenpoistohoito eli satuhieronta. Askarreltuja apinoita ja papukaijoja istui usean merirosvon olalla. Aarteen luo johtavat vihjeet kutkuttivat mieltä ja vatsanpohjaa. Kolmannen kerhopäivän kruunasi aarteenmetsästyksessä arvoitusten avulla löydetty karamellipussi.

Neljänneltä maaetapilta laivaamme hyppäsi yksi merirosvo lisää! Uusi tulokas otettiin hyvin vastaan ja seikkailu jatkui. Merirosvokokelaat harjoittelivat tuiki tärkeää äänteentunnistusta ja opettelimme merirosvojen salakieltä. Lisäksi paloittelimme sanoja ja mietimme mitä tapahtuu, kun tavuja otetaan pois tai lisätään sanojen alkuun ja loppuun. Pienet merirosvokokelaat pääsivät myös yhdessä suunnittelemaan ja askartelemaan unelmiensa saaren. Taisipa pienien kauloja ja ranteita koristaa itsetehdyt korutkin! Laivasta rantaan tehty kivihyppelyreitti haastoi ja hauskutti pieniä merirosvoja. Jokaisena kerhopäivänä kävimme myös ulkona leikkimässä hipan lisäksi muitakin tuttuja pihaleikkejä.

Viimeisen kerhopäivän yllätyksenä vierailimme äkäisten lintujen saaren leikkipuistossa leikkimässä ja harjaannuttamassa purjelaivassakin tärkeitä tasapainoilu- ja kiipeilytaitoja. Viimeinen vihje löytyi pian sen jälkeen ja se johdatti meidät aarteen luo. Voi sitä aarteen löytymisen riemua! Kerhon lopuksi esitimme jokapäiväisen loppulaulumme vanhemmille ja merirosvolapset saivat diplomit hienon seikkailun päätteeksi. Mukavia muistoja ja hetkiä rikkaampina toivotimme hyvää kesän jatkoa.

Kesäisin terveisin,
Merirosvokapteenit Leena ja Elina