Ajankohtaista

Moniammatillinen kuntoutuskeskittymä vahvistaa Meri-Lapin palveluita

28.11.2019

Kuntoutumisessa ratkaiseva merkitys voi olla sillä, että kuntoutuspalvelut järjestyvät moniammatillisesti yhden ja saman katon alta.

– Eri kuntoutusalojen asiantuntijoiden keskinäinen moniammatillinen yhteistyö on korvaamatonta: se takaa asiakkaille selkeästi kokonaisvaltaisempaa kuntoutusta, toimitusjohtaja Laura Juvala Tutoris Oy:stä painottaa.

Jatkossa Meri-Lapin alueella on entistä paremmat mahdollisuudet moniammatilliseen vaativaan erikoiskuntoutukseen yhden katon alla. Uusi moniammatillinen keskittymä on syntynyt yrityskaupan myötä: Kemissä pitkään palvellut Fysiokemi jatkaa toimintaansa uudella nimellä Tutoris Oy. Tutoriksen palveluihin kuuluvat fysioterapia-, puhe- ja toimintaterapiapalvelut. Lisäksi tarjolla on jo Fysiokemistä tutut monipuoliset liikunta- ja terveyskuntosalipalvelut. Palveluita kehitetään myös jatkossa yhdessä asiakkaiden kanssa.

Tutoris tuo mukaan Meri-Lappiin myös etäkuntoutuksen. Etäkuntoutuksessa asiakas ja puhe-, toiminta- tai fysioterapeutti kohtaavat tietokoneen välityksellä.

– Tutkimuksissa etäkuntoutuksen on todettu olevan yhtä vaikuttavaa kuin kuntoutuksen kasvokkain. Etäkuntoutus tuo myös kuntoutujan lähipiirin jopa vahvemmin osaksi kuntoutusta kuin toimipaikassa tapahtuva kuntoutus, Juvala toteaa.

Juvala pitää mahdollisena, että jossain vaiheessa Meri-Lapissa voidaan hyödyntää uusinta teknologiaa myös ns. teknisavusteisena kuntoutuksena. Teknologian ansiosta kuntoutuksesta saadaan tehokkaampaa, virikkeellisempää ja turvallisempaa, sillä se mahdollistaa yksilöllisemmän, säännöllisemmän ja tietoisemman harjoittelun.

– Teknisavusteista kuntoutusta hyödynnetään neurologisten kuntoutujien, kipupotilaiden, erilaisten traumojen jälkitiloista kärsivien ja tavanomaisten tuki- ja liikuntaelinongelmien kanssa painivien kanssa, Juvala avaa.

Tutoriksen Pirkanmaan yksikkö on Suomen ensimmäinen teknisavusteinen klinikka.

Valtakunnallinen ja täysin kotimainen Tutoris Erikoiskuntoutus on Lapin suurin ja yksi Suomen suurimmista kuntoutusalan toimijoista. Se on myös alallaan maan johtava etä- ja nettiterapiapalveluita tarjoava yritys. Tutoris työllistää lähes 300 alansa ammattilaista. Se on aloittanut toimintansa vuonna 2003.

Tutoriksen Kemin yksikössä Valtakatu 21–23:ssa vietetään avajaisia la 30.11. klo 10–15 kaikkien hyvinvoinnista ja kuntoutuksesta kiinnostuneiden merilappilaisten kanssa.

Young girl exercising on the decompression simulators with trainer during the spine treatment at the rehabilitation gym

Lisätietoja

Laura Juvala, toimitusjohtaja, p. 040 560 6272, laura.juvala@tutoris.fi

Sari Arffman, kuntoutuksen toimialajohtaja, p. 044 560 6009, sari.arffman@tutoris.fi