Etäkuntoutus

Etäkuntoutus on uusi tapa järjestää puhe-, toiminta- ja fysioterapiapalveluja sekä kotikuntoutusta kaiken ikäisille Suomessa ja ulkomailla – välimatkoista välittämättä.

Jätä yhteydenottopyyntö tai lähetä sähköpostia osoitteeseen: yhdessa@tutoris.fi

Etäkuntoutus

Tutoris mahdollistaa kuntoutuspalveluiden vaivattoman toteuttamisen kustannustehokkaasti silloinkin, kun kuntoutuksen asiantuntijoista tai saatavuudesta on pulaa. Etäkuntoutus mahdollistaa yksilölliset kuntoutuspalvelut kaikkialle Suomessa ja jopa ulkomailla. Kuntoutuksen toteuttaa Tutoriksessa aina etäkuntoutukseen sertifioitunut terapeutti.

Palvelu toteutetaan tietokoneen avulla helppokäyttöistä, suojattua videoneuvotteluohjelmaa hyödyntäen. Asiakas saa palveluun linkin sähköpostiinsa. Terapeutti ja asiakas näkevät toisensa ruudulta ja voivat keskustella, tehdä harjoituksia ja asiakkaan lähi-ihmiset saavat ohjausta reaaliajassa. Etäkuntoutuksen toteuttamiseen asiakas tarvitsee sähköpostiosoitteen, toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni.

Etäkuntoutus on helppoa, sillä alle kouluikäiset lapsetkin pystyvät osallistumaan aktiivisesti ruudun toiselta puolelta ja oppivat nopeasti tietokoneen ja hiiren käytön, mikä lisää lapsen motivaatiota etäterapiaa kohtaan. Interaktiivisen ohjelman kautta sekä kuntoutettava että terapeutti voivat aktiivisesti osallistua ja käsitellä materiaaleja tietokoneella. Lähes kaikki materiaali kynätehtävistä tietokonepeleihin voidaan jakaa asiakkaan ja terapeutin välillä. Kotiharjoittelu ja tiedon jakaminen monipuolistuu terapian nauhoittamisen, muokkaamisen ja tallentamisen avulla, sillä em. materiaalin voi lähettää asiakkaalle sisältäen yksilöllisesti tehdyt merkinnät.

  • Harjoittelu toteutetaan asiakkaan omassa ympäristössä
  • Kuntoutuja on tietokoneen avulla videoyhteydessä terapeuttiin.
  • Kuntoutuksen voi toteuttaa terapeutti, jolla on paras mahdollinen osaaminen juuri asiakkaan tarpeisiin

Etäkuntoutus on yhteisöllistä

Yhteisö on aktiivisesti mukana etäkuntoutuksessa. Jokaiselle kuntoutuskäynnille osallistuu eAvustaja. eAvustajana voi toimia kuntoutujalle arjessa läheinen ihminen, joka toimii kuntoutujan tukena ja apuna kuntoutuskäynnillä sekä saa terapeutilta ohjausta ja vinkkejä kuntoutujan kanssa toimimiseen.

Puheterapiaa 400 km päästä – 6-vuotias Jesse opettelee ärrää tabletilla kotinsa keittiössä – YLE Uutiset

Leikkiä videon välityksellä – Tehy lehti

Asiakkaan koulunkäynnin ohjaajan kokemus etäkuntoutuksesta

”Tää etäterapia on toiminut tosi hyvin. Juttelin eilen äidin kanssa, niin perhe on ollut tosi tyytyväinen. Just nämä etäisyydet, kun lapsen ei tarvitse lähteä koulupäivän jälkeen taksilla Mikkeliin. Tämä tuo pienille paikkakunnille palvelut. Nytkin lapsi oli väsynyt alussa, mutta terapian jälkeen virkeämpi. Ihan mahtavaa.”

ETÄKUNTOUTUKSEN EDUT

• mahdollistaa palvelut lähes kaikkialla
• apuna etäkuntoutukseen perehtyneet erikoisasiantuntijat
• monipuoliset kuntoutusvaihtoehdot
• monipuoliset harjoitusmahdollisuudet motivoivat kuntoutujaa
• palvelu asiakkaan omaan elinympäristöön
• ei ylimääräistä matkustamista
• mahdollistaa entistä paremmin läheisten osallistumisen kuntoutukseen
• helppokäyttöisyys tietokoneen kautta