Etäkuntoutus

Etäkuntoutus on uusi tapa järjestää puhe-, toiminta- ja fysioterapiapalveluja sekä kotikuntoutusta kaiken ikäisille Suomessa ja ulkomailla – välimatkoista välittämättä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:
Hanna-Mari Virtanen p. 040 658 3550 tai
hanna-mari.virtanen@tutoris.fi

Etäkuntoutus

Tutoris mahdollistaa kuntoutuspalveluiden vaivattoman toteuttamisen kustannustehokkaasti silloinkin, kun kuntoutuksen asiantuntijoista tai saatavuudesta on pulaa. Etäkuntoutus mahdollistaa yksilölliset kuntoutuspalvelut kaikkialle Suomessa ja jopa ulkomailla. Kuntoutuksen toteuttaa Tutoriksessa aina etäkuntoutukseen sertifioitunut terapeutti.

Palvelu toteutetaan tietokoneen avulla helppokäyttöistä, suojattua videoneuvotteluohjelmaa hyödyntäen. Asiakas saa palveluun linkin sähköpostiinsa. Terapeutti ja asiakas näkevät toisensa ruudulta ja voivat keskustella, tehdä harjoituksia ja asiakkaan lähi-ihmiset saavat ohjausta reaaliajassa. Etäkuntoutuksen toteuttamiseen asiakas tarvitsee sähköpostiosoitteen, toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni.

Etäkuntoutus on helppoa, sillä alle kouluikäiset lapsetkin pystyvät osallistumaan aktiivisesti ruudun toiselta puolelta ja oppivat nopeasti tietokoneen ja hiiren käytön, mikä lisää lapsen motivaatiota etäterapiaa kohtaan. Interaktiivisen ohjelman kautta sekä kuntoutettava että terapeutti voivat aktiivisesti osallistua ja käsitellä materiaaleja tietokoneella. Lähes kaikki materiaali kynätehtävistä tietokonepeleihin voidaan jakaa asiakkaan ja terapeutin välillä. Kotiharjoittelu ja tiedon jakaminen monipuolistuu terapian nauhoittamisen, muokkaamisen ja tallentamisen avulla, sillä em. materiaalin voi lähettää asiakkaalle sisältäen yksilöllisesi tehdyt merkinnät.

  • Harjoittelu toteutetaan asiakkaan omassa ympäristössä
  • Kuntoutuja on tietokoneen avulla videoyhteydessä terapeuttiin.
  • Kuntoutuksen voi toteuttaa terapeutti, jolla on paras mahdollinen osaaminen juuri asiakkaan tarpeisiin

Lue lisää etäkuntoutusesitteestä

Leikkiä videon välityksellä – Tehy lehti

Asiakkaan koulunkäynnin ohjaajan kokemus etäkuntoutuksesta

”Tää etäterapia on toiminut tosi hyvin. Juttelin eilen äidin kanssa, niin perhe on ollut tosi tyytyväinen. Just nämä etäisyydet, kun lapsen ei tarvitse lähteä koulupäivän jälkeen taksilla Mikkeliin. Tämä tuo pienille paikkakunnille palvelut. Nytkin lapsi oli väsynyt alussa, mutta terapian jälkeen virkeämpi. Ihan mahtavaa.”

Miten etäkuntoutusta toteutetaan?

Etäkuntoutuksen toteutusta varten asiakas tarvitsee vain tietokoneen ja internetyhteyden. Asiakkaalle toimitetaan tarvittaessa suojatussa yhteydessä toimiva helppokäyttöinen etäohjelma omalle tietokoneelle tai tabletille.

ETÄKUNTOUTUKSEN EDUT

• mahdollistaa palvelut lähes kaikkialla
• apuna etäkuntoutukseen perehtyneet erikoisasiantuntijat
• monipuoliset kuntoutusvaihtoehdot
• motivoi lapsia harjoitteluun
• palvelu asiakkaan omaan elinympäristöön
• ei ylimääräistä matkustamista
• mahdollistaa entistä paremmin läheisten osallistumisen kuntoutukseen
• helppokäyttöisyys tietokoneen kautta

Katso video etäkuntoutuksesta.