• Etusivu
  • Blogi
  • Voice Massagella kohti vapaampaa hengitystä ja äänenkäyttöä

Ajankohtaista

Voice Massagella kohti vapaampaa hengitystä ja äänenkäyttöä

15.4.2019

”Lihaskipuni ovat vähentyneet ja koko kehoni asento on avoimempi ja tasapainoisempi! Hengitykseni on vapaampaa ja ääneni on voimistunut, eivätkä lihakseni väsy puhuessani”, kommentoi kuntoutuja Voice Massage -terapiassa käytyään. Terapia on parantanut myös omien lihasten havainnointia puhuessa sekä laulaessa ja siten niiden huomioiminen ääntä käyttäessä on helpompaa. Pyörätuolissa oleva kuntoutuja antaa kiitosta paremman istuma-asennon löytämisestä ja pään kannattelun helpottamisesta.

”Lihaskipuni ovat vähentyneet”

”Lihakseni eivät väsy puhuessani”

 

Mitä Voice Massage on?

Voice Massage on äänentuottoon ja siihen läheisesti liittyvien lihasten rentouttamista klassisen hieronnan keinoin. Äänenkäyttö ei kuulu Voice Massage -terapiaan. Terapian tärkeimpänä tehtävänä on rentouttaa hieronnan avulla äänentuottoon, hengitykseen, kielen liikkeisiin ja purentaan osallistuvat lihakset. Hoidon kohteena ovat ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihakset. Samalla testataan äänentuoton lihasten toimintaa.

 

Terapiassa käsittely on kevyttä eikä kosketus aiheuta lihasten suojajännitystä. Terapiassa käsitellään lihaksia, joita ei yleensä muissa hoidoissa käsitellä, kuten kielen ja kurkunpään ulkoiset lihakset. Tästä syystä ne voivat olla arkoja tai kipeitä. Käsittelyä toteutetaan osittain myös suun sisältä.

 

Voice Massage eroaa pelkästä klassisesta hieronnasta hengityttämisillä. Lihasten käsittelyyn lisätään erilaisia hengitys- ja puhallusharjoituksia. Kuntoutujille annetaankin yleensä hengitykseen liittyviä kotiharjoituksia. Hengitysharjoitusten yhdistäminen lihasten käsittelyyn lisää myös kehotietoisuutta.

Kenelle Voice Massage sopii

Tutoris Erikoiskuntoutuksessa työskentelevän Voice Massage -terapiaan erikoistuneen fysioterapeutti Juha-Jaakko Käpysen vastaanotolla Tampereella käy niin ääniammattilaisia kuin toimisto- ja päätetyöntekijöitä, joilla on niskahartiaseudun jännitystiloja. Voice Massage -terapialla voidaan poistaa purentavirheistä johtuvia jännitystiloja mm. kielen ja kaulan lihaksissa.

Asmaatikoiden ja allergikoiden tapauksissa terapialla voidaan parantaa hengitystoimintoja tekemällä pallealle ja keuhkoille tilaa toimia paremmin. Myös neurologiset kuntoutujat ovat hyödyntäneet Juha-Jaakon ammattitaitoa erilaisissa ongelmissaan.

 

Neurologisille kuntoutujille tyypillisiä haasteita ovat alentunut hengitysfunktio, nielemisvaikeudet, purentahäiriöt, lihasperäiset ongelmat äänentuotossa, jännitystilat kasvojen alueella sekä erityisesti pyörätuolissa istuvilla niskahartiaseudun lihaskireydet.

Tule Tutorikselle Voice Massage -terapiaan. Terapiaan voit tulla itsemaksavana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä tai vakuutusyhtiön sekä kaupungin maksusitoumuksella.

Ajanvaraus: Tutoris Pirkanmaan Erikoiskuntoutus 03 31260300 tai varaa aika verkkoajanvarauksestamme.

Ajanvaraus: Tutoris Lapin Erikoiskuntoutus 016 364 552 tai varaa aika verkkoajanvarauksestamme.

Lisätietoja Voice Massagesta löydät seuraavilta sivuilta:

https://www.erikoiskuntoutus.fi/palvelut/fysioterapia/voice-massage-terapia/

https://www.tutoris.fi/tutorisfysio-lapin-erikoiskuntoutus/voice-massage/

https://www.voicemassage.fi/

 


Blogin kirjoittaja:

cred. MDT, NDT/Bobath terapeutti, kipufysioterapeutti Heidi Haromo, Tutoris Oy – Pirkanmaan Erikoiskuntoutus