Ajankohtaista

Työharjoittelu takana

9.8.2016

Heippa, olen Elisa, logopedian loppuharjoittelija Oulun yliopistosta. Olen ollut Tutoriksella jo aiemmin kesätöissä ja tuttuun paikkaan olikin helppo tulla harjoitteluun. Tuntui, kun olisin ollut täällä jo pidempään. Pääsin heti mukaan tiimiin ja muut terapeutit olivat varsin helposti lähestyttäviä! Oman ohjaajani lisäksi apua oli helppo kysyä keneltä tahansa terapeutilta.

Työviikkoni on koostunut kahdesta asiakaspäivästä sekä toimistopäivistä. Olen saanut itse suunnitella aikatauluni ja muutenkin töitä on saanut tehdä itsenäisesti, mikä on ollut mukavaa. Asiakaspäivänä olen ajellut Muhokselle asiakkaiden luokse koteihin ja päiväkoteihin. Erillisistä asiakaspäivistä sai hyvin oppia myös siitä, miten työelämässä päivät rakentuvat, kun asiakaskäyntien välillä ei ole hirveästi aikaa miettiä ja suunnitella seuraavaa käyntiä. Toimistopäivät kuluivat suunnitellessa, askarrellessa ja kirjallisia töitä tehden. Pääsin myös suunnittelemaan asiakastapahtumaa, joka oli suunnattu muille puheterapeuttiopiskelijoille. Tylsää ei ole ainakaan ollut, ja päivät ja viikot ovat kuluneet nopeasti!

Harjoitteluaikanani olen oppinut paljon moniammatillisuudesta ja työskentelystä asiakkaiden sekä heidän lähipiirinsä kanssa. Jalkautuminen päiväkoti- ja kotiympäristöön on hyvin erilaista kuin terapian pitäminen vastaanotolla. Oli mahtavaa päästä seuraamaan muita puheterapeutteja sekä fysioterapeuttia ja toimintaterapeuttia. Heiltä sai myös erilaisia vinkkejä omaan työskentelyyn. On mukava huomata, ettei kaikkien tarvitse sopia samaan muottiin, vaan tyylejä on monenlaisia, ja kaikki ovat omalla tavallaan hyviä työssään. Pääsin seuraamaan yhteisterapioita sekä pitämään myös itse yhteisterapiaa toimintaterapeutin kanssa.

Kaiken kaikkiaan harjoittelu on ollut opettavainen, työelämään hyvin valmistava ja rento!