Ajankohtaista

Tutorit USA:ssa osa 5

7.11.2014

Aamu alkoi tutuissa merkeissä aamupalalla, jonka jälkeen kohteena oli Waldo County General Hospital.

usa-5_1

TutorisTyyppi oli kuuntelemassa luentoja etäkuntoutuksen prosessien dokumentoinnista, turvallisuudesta, kirjaamisesta ja lainsäädännöstä mm. potilastietojen suojaamiseen osalta. Lisäksi tutorit oppivat miten tuoda etäkuntoutusta laajemmin ihmisten tietoisuuteen ja saada ihmiset kiinnostumaan siitä

usa-5_2

Lounaalla Tutoristyyppi nautti paikallisia erikoisuuksia: lobster soup ja whoopie pies. Yllättäen kurpitsa whoopie voitti suklaan makutestissä.

usa-5_4

usa-5_3

Lounaan jälkeen asialistalla oli etäterapiasuhteen luomisessa ja e-avustajan ohjaamisessa huomioitavia asioita. Kävimme läpi strategioita, jotka ovat tärkeitä asiakkaan huomion ja kiinnostuksen luomisessa ja ylläpitämisessä etäterapiatilanteissa. Lisäksi tutorit oppivat digitaalisten materiaalien hyödyntämistä, mobiililaitteiden käyttöä ja sessioiden tallentamisvaihtoehtoja. Labroissa tutorit saivat pitää oman terapiahetken ja käyttää kaikkia oppimiaan taitoja.

Tutorit oppivat, että etäterapia on ajallisesti tehokasta ja laadukasta. Kouluttajien tutkimusten perusteella etäkuntoutus ei ole vain yhtä hyvää kuin perinteinen puheterapia, vaan jopa paljon parempaa.

Se on tehokasta!
Se on taloudellista!
Se on laadukasta!

usa-5_5

Tutorit olivat ylpeitä todistuksistaan (Certificate of Telepractice Competence). Kuvassa vas. Nathan Curtis, Seija Parpala, Michael Towey, Johanna Naamanka, Jennifer Withcomb, ja Amy Reid.

usa-5_6

Illalla tutorit suuntasivat keskustaan illalliselle, jonne Michael heidät kutsui. Keskustelu oli antoisaa ja tutorit olivat innoissaan uusista ajatuksista ja kehitysmahdollisuuksista etäkuntoutukseen liittyen.

usa-5_8

Tunnelma muuttui hieman jännittäväksi on-line check-in:ssä. Kotimatka voi alkaa… vai voiko?