Ajankohtaista

Tutorit USA:ssa osa 4

6.11.2014

Torstai – Telepractice Training Hyvien yöunien jälkeen jälleen suuntana Waldo County General Hospital. Nyt päästiin vihdoin itse asiaan eli Accredited Speech Telepractice Training. Paikalla oli noin 20 osallistujaa, joista suurin osa oli puheterapeutteja USAsta. Suomesta ei ollut muita kuin Johanna ja Seija, mutta Puerto Ricon yliopistosta oli kaksi osallistujaa.

usa-4_1

TutorisTyyppi seurasi kiinnostuneena luentoja. Opimme kuinka laajasti terveydenhuollossa jo käytetään etäyhteyksiä, esimerkiksi lääkäripalveluja ja jopa fysioterapia-arvioita tarjotaan etänä. Yhdysvalloissa myös peruskoulua voi käydä etäyhteyksien välityksellä. Kävimme läpi puheterapian näkökulmasta etäkuntoutuksen hyötyjä, tulevaisuuden suuntia, ja keskustelua käytiin myös siitä, miksi ihmiset vastustavat etäkuntoutusta ennen sen kokeilemista.

usa-4_2

TutorisTyyppi pääsi nauttimaan lounaasta, joka oli hieman erilainen kuin mihin ollaan Suomessa totuttu. Hyvää oli siitä huolimatta!

usa-4_3

Labroissa tutorit pääsivät itse kokeilemaan uudenlaisen etäohjelman käyttöä sekä harjoittelemaan etämateriaalin valmistamista ja käsittelyä ohjelman sisällä. Ohjelman avulla terapia voidaan toteuttaa hyvin asiakaslähtöisesti.

usa-4_4

Tutorit saivat paljon käytännön vinkkejä etäterapiasta, koska koulutus sisälsi erilaisia videoesimerkkejä terapioista. Kuvassa yksi kouluttajista ja pitkän linjan etäpuheterapeutti Nathan Curtis. Tutorit saivat kotitehtävän, jossa piti valmistaa etäterapia materiaalia seuraavalle päivälle.

usa-4_5

Waldo Hospital:in väki oli järjestänyt yhteisen illallisen. TutorisTyyppi söi mahan täyteen ruokaa, ja tutorit osallistuivat vilkkaaseen puheterapeuttien keskusteluun. Ilta oli mukava ja sen jälkeen olikin hyvä vetäytyä hotellia kohti. Kotimatka oli hyvin turvallinen, koska poliisit ohjasivat tutorit tien yli ja pysäyttivät kaahailijat matkan varrelta. See you tomorrow!