Psykofyysinen fysioterapia

TUTORIS oy,
LAPIN ERIKOISKUNTOUTUS

Fysioterapia
Maakuntakatu 13
96100 Rovaniemi

PROhieronta
Korkalonkatu 15
96200 Rovaniemi

Aukioloajat
Palvelemme arkisin ma-to 8-17
ja perjantaisin 8-15.
Kuntosali avoinna 7-22.
PROhieronta ma-pe 10-20

Ajanvaraus verkossa
tai soita p. (016) 364 552

MITÄ ON PSYKOFYYSINEN FYSIOTERAPIA?

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jossa ihminen kohdataan kokonaisvaltaisesti. Psykofyysinen fysioterapia perustuu kokemukselliseen oppimiseen. Kehollisessa työskentelyssä nousevien oivallusten myötä ihminen voi löytää uusia selviytymiskeinoja ja toimintamalleja omaan arkeensa.

Psykofyysisessä fysioterapiassa hyödynnetään mm. liikettä ja kehotietoisuutta tukevia harjoituksia, hengityksen kanssa työskentelyä sekä erilaisia rentoutumisharjoitteita. Terapian toteutuksen edetessä oman kehon ja sen reaktioiden kokeminen, tunnistaminen ja hyväksyminen voivat kehittyä ja ymmärrys itsestä lisääntyä.

 

MITEN PÄÄSEN PSYKOFYYSISEEN FYSIOTERAPIAAN?

Psykofyysiseen fysioterapiaan voi tulla ilman lähetettä tai lääkärin tekemällä lähetteellä (SV₃FM), jolloin hoidosta saa sv-lain mukaisen korvauksen. Psykofyysinen fysioterapia soveltuu Kelan järjestämään kuntoutukseen.

MITÄ HYÖTYÄ ON PSYKOFYYSISESTÄ FYSIOTERAPIASTA?

Psykofyysisellä fysioterapialla voidaan helpottaa hankaliakin oireita, tukea omien voimavarojen tunnistamista ja säätelyä erilaisissa elämäntilanteessa. Psykofyysisen fysioterapian avulla voi esimerkiksi rakentaa turvallista ja luottamuksellista suhdetta omaan kehoonsa, opetella rentoutumista, kivun- ja stressinhallintaa sekä kuormituksen säätelyä ja vaihtoehtoisia tapoja liikkua.

Psykofyysistä fysioterapiaa suositellaan mm.

  • Ahdistuneisuus, jännittyneisyys, paniikkikohtausoireilu
  • Stressi, uupumus, masennus
  • Unihäiriöt, unettomuus
  • Pitkittyneet kiputilat
  • Syömishäiriöt
  • Traumaperäiset oireet
  • Perusliikkumisen ja kehon hahmottamisen vaikeuksia