Lymfaterapia

TUTORIs oy,
LAPIN ERIKOISKUNTOUTUS

Fysioterapia
Maakuntakatu 13
96100 Rovaniemi

PROhieronta
Korkalonkatu 15
96200 Rovaniemi

Aukioloajat
Palvelemme arkisin ma-to 8-17
ja perjantaisin 8-15.
Kuntosali avoinna 7-22.
PROhieronta ma-pe 10-20

Ajanvaraus verkossa
tai soita p. (016) 364 552

LYMFATERAPIA

Lymfahoidon kokonaisuus (LYKO) on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntynyneitä turvotuksia, sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.

KENELLE HOITO SOPII?

Aiheuttajia ovat mm.

  • syöpähoidot
  • vammojen ja leikkausten jälkitilat
  • krooninen laskimovajaatoiminta
  • imusuoniston synnynnäiset kehityshäiriöt

Lymfaterapiaa voidaan käyttää myös tulehduksellisten reumasairauksien, fibromyalgiaoireiden ja erilaisten kiputilojen kuten päänsärkyjen ja CPRS:n (monimuotoinen, alueellinen kipuoireyhtymä) hoitoon.

MILLOIN HOITOON PITÄÄ HAKEUTUA?

Lymfahoidon kokonaisuus on nykytietämyksen mukaan tehokkain terapiavaihtoehto erilaisissa lymfaturvotuksissa. Lymfaturvotusta kannattaa aina hoitaa, koska pitkittyessään se johtaa muun muassa kudosmuutoksiin. Mitä aikaisemmin hoito aloitetaan, sen parempi asiakkaan kannalta.

LPG-hoidot lymfaterapiassa

Koneellisesti tehtävä LPG-hoito on erittäin tehokas lymfaterapian muoto. Se vilkastuttaa kudoksen verenkiertoa, imunestekiertoa ja parantaa näin kudoksen aineenvaihduntaa ja muokkaa sidekudosta. Sitä voidaan käyttää sekä pehmytkudosterapiassa että esteettisissä vartalohoidoissa.  LPG-terapia elvyttää myös rasvasolukon aineenvaihduntaa ja edistää kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

LEIKKAUKSESTA TOIPUMISEEN, OSANA FYSIOTERAPIAA

LPG-terapiaa voidaan käyttää osana fysioterapiaa esimerkiksi leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. LPG-hoidolla voidaan vähentää turvotusta, jolloin usein myös kipu vähenee ja liikkuvuus lisääntyy. Hoidettavan alueen verenkierto ja nestekierto lisääntyvät, joilloin kudoksen paraneminen nopeutuu. LPG-hoidolla on saatu erinomaisia tuloksia esimerkiksi eturistisiteen korjauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

  • vähemmän turvotusta
  • vähemmän kipua
  • parempi liikkuvuus