Lpg-hoidot

TUTORIS oy,
LAPIN ERIKOISKUNTOUTUS

Fysioterapia
Maakuntakatu 13
96100 Rovaniemi

PROhieronta
Korkalonkatu 15
96200 Rovaniemi

Aukioloajat
Palvelemme arkisin ma-to 8-17
ja perjantaisin 8-15.
Kuntosali avoinna 7-22.
PROhieronta ma-pe 10-20

Ajanvaraus verkossa
tai soita p. (016) 364 552

LPG-HOIDON HISTORIA

Oma apu, paras apu – näin tuumi ranskalainen insinööri Louis Paul Guitay pohtiessaan parasta tapaa hoitaa vammoja, jotka hän oli saanut jouduttuaan 1970-luvun lopulla auto-onnettomuuteen. Tänä päivänä Guitayn kehittelemää ja nimeä kantavaa LPG-hoitoa käytetään paljon muuhunkin kuin vain arpiin ja palovammoihin. LPG on turvallinen mekaaniseen vaikutustapaan perustuva hoitotekniikka, jolla vaikutetaan pehmytkudoksiin ja aineenvaihduntaan.

LPG-TERAPIA – hoitoa alipaineen avulla

LPG-terapia on alipainehoitoa, johon on yhdistetty kudoskäsittelyä patentoidun rullamekanismin avulla. LPG-terapia vilkastuttaa kudoksen verenkiertoa, imunestekiertoa ja parantaa näin kudoksen aineenvaihduntaa ja muokkaa sidekudosta. Sitä voidaan käyttää sekä pehmytkudosterapiassa että esteettisissä vartalohoidoissa.  LPG-terapia elvyttää myös rasvasolukon aineenvaihduntaa ja edistää kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

LEIKKAUKSESTA TOIPUMISEEN, OSANA FYSIOTERAPIAA

LPG-terapia on vakiinnuttanut paikkansa lihas- ja sidekudoshieronnan muotona. Hoitoa käytetään fysioterapiassa helpottamaan lihasten toipumista kovasta rasituksesta  (urhelijat), erilaisissa pehmytkudoskipuoireissa ja insertiittikivuissa (tennis- ja golfkyynärpääoireet) tai vähentämään turvotusta, jolloin usein myös kyseisen alueen kipu vähenee ja liikkuvuus lisääntyy. Hoidolla hoidettavan alueen verenkierto ja nestekierto myös lisääntyvät, joilloin kudoksen paraneminen nopeutuu. LPG-hoidolla on saatu erinomaisia tuloksia esimerkiksi eturistisiteen korjauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

  • vähemmän turvotusta
  • vähemmän kipua
  • parempi liikkuvuus

MIHIN LPG-HOIDON TEHO PERUSTUU?

LPG on konservatiivinen eli säästävä hoitomenetelmä. Siinä motorisoidut rullat, eräänlaiset mekaaniset sormet, stimuloivat sidekudosta verenkiertoa ja lymfakiertoa kiihdyttäen. Kun aineenvaihdunta vilkastuu, ongelma-alueen turvotus vähenee. LPG-hoidon on esimerkiksi tutkittu aktivoivan elastaanin ja kollageenin tuotantoa, mikä puolestaan edesauttaa vaurioituneen kudoksen paranemista.