Terveyskuntosali

ASETA ITSELLESI HYVÄN OLON TAVOITE

Tutoris terveyskuntosali
Valtakatu 21-23,94100 Kemi

Kuntosali avoinna joka päivä 5-22 (kulkukortilla)
Ajanvaraus verkossatai soita p. 044 0111 174

SmartZone – kuin oma personal trainer

Mikä on SmartZone?

HUR-kuntosalilaitteet edustavat alansa kehittyneintä teknologiaa tänä päivänä. HUR-laitteiden sydän on Luonnollisessa Voimansiirrossa. Se on paineilmaan perustuva vastusmenetelmä, jossa lihas “joutuu” tekemään työtä sekä työ- että palautusvaiheessa.

SmartZone on HURin laitteista koostuva kiertoharjoittelu, jossa hyödynnetään modernia älykorttiteknologiaa. SmartZone koostuu 9-12:stä Hurin laiteesta, jotka kierretään läpi yhdellä harjoituskerralla. Kyseessä on koko vartalon tehokas voimaharjoittelu, joka kestää vain 25-30 minuuttia.

Miten SmartZonella harjoitellaan?

Kuntosaliohjelma ladataan ensin älykortille laitteiden ohessa olevan kortinlukijan avulla. Sitten voit aloittaa harjoittelun. Kun älykortti laitetaan Hurin laitteeseen, vastukset säätyvät automaattisesti harjoittelijan ohjelman mukaisiksi. Lisäksi laitteiden vastus päivittyy automaattisesti kehityksen mukana ja tämä pitää motivaation korkealla. Kun kierros on tehty, kortti tyhjennetään laittamalla se vielä kerran kortinlukijaan. Tämä kaikki kestää siis vain maksimissaan 30 minuuttia. Harjoittelu on näin helppoa, nopeaa ja tehokasta. Jokaisessa laitteessa on selkeä värinäytöt sekä opasteet, jotka helpottavat ensikertalaisenkin harjoittelun aloittamista. Laitteet ovat kehitetty yhteistyössä eri yliopistojen sekä fysiologian johtavien asiantuntijoiden kanssa, ja niillä harjoittelu sopii kaiken ikäisille kuntoilijoille.

SmartZonen fysiologiset vaikutukset

Smartzone on voimaharjoittelu, jossa kehon kaikki tärkeimmät lihasryhmät käydään systemaattisesti läpi. Lihasten sisäinen rasva korvaantuu lihaskudoksella ja perusaineenvaihdunta kohoaa pysyvästi korkeammalle tasolle. Harjoituksen seurauksena aineenvaihdunta pysyy korkeampana usean päivän ajan. Poltat n. 100 ylimääräistä kaloria vuorokaudessa seuraavan 72 tunnin aikana. Jos liikkeet tehdään riittävän ripeässä tahdissa, myös syke pysyy korkealla koko treenin aikana. Tällöin kaloreita palaa vastaavan 20 minuutin lenkkeilyn verran.

SmartZone verrattuna perinteiseen kuntoliikuntaan

Aerobinen liikunta, kuten lenkkeily, ryhmäliikunta, aerobic tms. nostavat hetkellisen aineenvaihdunnan hyvinkin korkealle. Poltat paljon kaloreita harjoituksen aikana. Treenin jälkeen aineenvaihdunta kuitenkin laskee takaisin perustasolle. Voimaharjoittelu taas vahvistaa lihaksia, jonka seurauksena lihaksen sisäinen rasva korvautuu lihasmassalla. Tämä nostaa perusaineenvaihdunnan pysyvästi korkeammalle tasolle. HUR Smartzonessa on yhdistetty molempia treenimuotoja. Treeni on voimaharjoitus jokaiselle lihakselle mutta paineilmalaitteet mahdollistavat nopeatempoisia liikkeitä, mikä nostaa myös sykettä. Lihasryhmien vaihtelulla saadaan syke pysymään koholla koko harjoituksen aikana, eli SmartZone-harjoittelussa yhdistetään sekä voima- että kuntoharjoittelun parhaimmat puolet.

VARAA AIKASI RYHMÄLIIKUNTATUNNILLE