LPG-hoidot

TUTORIS OY,
MERI-LAPIN ERIKOISKUNTOUTUS

Fysioterapia, hieronta, kuntasali
Valtakatu 21-23,
94100 Kemi

Aukioloajat
Palvelemme
ma-ke 8-17
to 8 -18
ja pe 8-15
Kuntosali avoinna joka päivä 5-22 (Kulkukortilla)

Simon toimipiste, 
Jenssintie 2, 95200 Simo,
Avoinna: ma, ke, pe (sop.mukaan)

Ajanvaraus verkossa
tai soita p. 044 0111 174
Ajanvaraus ryhmäliikuntatunnit verkossa

 

LPG-HOIDON HISTORIA

Oma apu, paras apu – näin tuumi ranskalainen insinööri Louis Paul Guitay pohtiessaan parasta tapaa hoitaa vammoja, jotka hän oli saanut jouduttuaan 1970-luvun lopulla auto-onnettomuuteen. Tänä päivänä Guitayn kehittelemää ja nimeä kantavaa LPG-hoitoa käytetään paljon muuhunkin kuin vain arpiin ja palovammoihin. LPG on turvallinen mekaaniseen vaikutustapaan perustuva hoitotekniikka, jolla vaikutetaan pehmytkudoksiin ja aineenvaihduntaan.

LPG-TERAPIA – HOITOA ALIPAINEEN AVULLA

LPG-terapia on alipainehoitoa, johon on yhdistetty kudoskäsittelyä patentoidun rullamekanismin avulla. LPG-terapia vilkastuttaa kudoksen verenkiertoa, imunestekiertoa ja parantaa näin kudoksen aineenvaihduntaa ja muokkaa sidekudosta. Sitä voidaan käyttää sekä pehmytkudosterapiassa että esteettisissä vartalohoidoissa.  LPG-terapia elvyttää myös rasvasolukon aineenvaihduntaa ja edistää kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

LEIKKAUKSESTA TOIPUMISEEN, OSANA FYSIOTERAPIAA

LPG-terapia on vakiinnuttanut paikkansa lihas- ja sidekudoshieronnan muotona. Hoitoa käytetään fysioterapiassa helpottamaan lihasten toipumista kovasta rasituksesta  (urhelijat), erilaisissa pehmytkudoskipuoireissa ja insertiittikivuissa (tennis- ja golfkyynärpääoireet) tai vähentämään turvotusta, jolloin usein myös kyseisen alueen kipu vähenee ja liikkuvuus lisääntyy. Hoidolla hoidettavan alueen verenkierto ja nestekierto myös lisääntyvät, joilloin kudoksen paraneminen nopeutuu. LPG-hoidolla on saatu erinomaisia tuloksia esimerkiksi eturistisiteen korjauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

  • vähemmän turvotusta
  • vähemmän kipua
  • parempi liikkuvuus

MIHIN LPG-HOIDON TEHO PERUSTUU?

LPG on konservatiivinen eli säästävä hoitomenetelmä. Siinä motorisoidut rullat, eräänlaiset mekaaniset sormet, stimuloivat sidekudosta verenkiertoa ja lymfakiertoa kiihdyttäen. Kun aineenvaihdunta vilkastuu, ongelma-alueen turvotus vähenee. LPG-hoidon on esimerkiksi tutkittu aktivoivan elastaanin ja kollageenin tuotantoa, mikä puolestaan edesauttaa vaurioituneen kudoksen paranemista.