Äitiysfysioterapia

TUTORIS OY,
MERI-LAPIN ERIKOISKUNTOUTUS

Fysioterapia, hieronta, kuntasali
Valtakatu 21-23,
94100 Kemi

Aukioloajat
Palvelemme
ma-ke 8-17
to 8 -18
ja pe 8-15
Kuntosali avoinna joka päivä 5-22 (Kulkukortilla)

Simon toimipiste, 
Jenssintie 2, 95200 Simo,
Avoinna: ma, ke, pe (sop.mukaan)

Ajanvaraus verkossa
tai soita p. 044 0111 174

Ajanvaraus ryhmäliikuntatunnit verkossa

MITÄ ON ÄITIYSFYSIOTERAPIA?

Äitiysfysioterapia on fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa raskaana oleville tai synnyttäneille sekä myös raskautta suunnitteleville.

Äitiysfysioterpia on kohdennettua fysioterapiaa raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten tarpeisiin. Tavoitteena äitiysfysioterapiassa on auttaa äitiä löytämään itselle sopivat tavat liikkua, ohjata lantionpohjanlihasten sekä keskivartalon lihasten vahvistavaan harjoitteluun, sekä auttaa äitejä palautumaan synnytyksestä.

Synnytyksestä palautuminen voi ottaa oman aikansa, ja joskus palautumisen tueksi tarvitaan ammattilaisen ohjausta, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Tuloksellista kuntoutusta voidaan toteuttaa vielä vuosikymmenien kuluttua synnytyksestä. Useimmat äitiysfysioterapeutit ovat myös lantionpohjan toimintahäiriöiden asiantuntiojoita, joten äitiysfysioterapeutti ammentaa osaamistaan useammalta sektorilta.

MILLOIN ÄITIYSFYSIOTERAPIAAN?

Äitiysfysioterapiaan voi tulla raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen vaikka synnytyksestä olisi aikaa useampi vuosikin.

ÄITYSFYSIOTERAPIAN TAVOITTEET?

  •  tutustua raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun
  • ehkäistä ja helpottaa raskausajan kiputiloja, kuten niin sanottuja liitoskipuja ja selkäoireita
  • äitiysfysioterapiasta saa  keinoja synnytykseen valmistautumiseen
  • synnnytyksen jälkeen suorien vatsalihasten erkauman tai lantionpohjan kuntoutttaminen

Muistathan , että erkaumakuntoutus ei koske pelkästään raskaana olleita naisia, sillä erkaumalle altistaa mm. keskivartalolihavuus sekä kova treenaaminen ilman oikeanlaista tukea keskivartalossa.

KUNTOUTUKSEN TULOKSET

Tuloksia saadaksesi sinun täytyy sitoutua omatoimiseen harjoitteluun, tarvittavat kotiharjoitteet suhteutetaan kuitenkin aina sen hetkisiin voimavaroihisi. Synnytyksen jälkeen keho palautuu spontaanisti noin 2-3 kuukauden ajan, mutta kuntoutuksen voi kuitenkin aloittaa milloin vain synnytyksen jälkeen eikä haittaa vaikka synnytyksestä olisi kulunut aikaa useampi vuosi.

MITEN PÄÄSEN KUNTOUTUKSEEN?

Äitiysfysioterapiaan voit varata ajan itse tai tarvittaessa keskustella lääkärisi kanssa lähetteestä fysioterapiaan, jolloin saat hoidosta Kela-korvauksen.