Kummiurheilu

Positiivinen muutos yhteistyön voimalla

Menestystä ei tule ilman rohkeutta, intohimoa ja halua saada aikaan muutosta.

Meille Tutoriksessa kuntoutustoiminta on kuntoutujan vierellä kulkemista ja kannustamista parhaaseen mahdolliseen suoritukseen elämänmuutoksesta huolimatta. Kulmakivemme ovat tahto, usko, tekeminen, oppiminen, rohkeus ja sopiva hulluus.

Samat kulmakivet näkyvät kelkkahiihtäjä Sini Pyyn asenteessa, tavoitteissa ja elämässä. Siksi haluamme olla mukana Sinin yhteistyökumppanina matkalla kohti nuoren naisen unelmaa.

Laura Juvala, Tutoriksen perustaja
”Meillä on hieno mahdollisuus yhdistää Sini Pyyn vahva osaaminen urheilussa ja ravitsemuksessa sekä Tutoriksen monipuolinen kuntoutusosaaminen. Myös Sinin tarina nuoresta urheilijasta elämänmyönteiseksi, menestyväksi paraurheilijaksi inspiroi meitä.”

Sini Pyy, kelkkahiihtäjä
”Tutoriksella on pitkä asiantuntemus kuntoutuksesta. Toivon erityisesti, että heidän fysioterapia-ammattilaistensa avulla toimintakykyni vahvistuu entisestään ja uudentyyppisten kuntoutusmuotojen ja -laitteistojen avulla pystymme vahvistamaan ja kehittämään keskivartaloani ja parantamaan näin fyysistä suorituskykyäni. Tutorikselle haluan omalta osaltani tuoda osaamistani ja tietämystäni sekä kertoa kuntoutumistarinaani.”

”Ylitän esteitä ja huomaan selviytyväni”

Sini Pyyn elämä muuttui kertaheitolla vuonna 2010. Perhe oli matkalla kotiin Rovaniemelle mummon hautajaisista, kun he ajoivat nokkakolarin. Oulun yliopistollisen sairaalan teho-osastolla Sini ei tuntenut alavartaloaan. Lääkäri vahvisti diagnoosiksi täydellisen selkäydinvamman. Sini oli tuolloin lukion 2. luokalla.

Vammautumisen jälkeen alkoi parin vuoden rankka kuntoutusprosessi, jonka aikana nuori nainen alkoi pohtia tulevaisuuden suuntaa. Hän kokee, että vammautuminen toi hänelle uuden mahdollisuuden elämässä. Urheilu piti elämässä kiinni. Se oli terapiaa mielelle ja keholle.

– Ylitän jatkuvasti omia esteitäni ja huomaan, että selviän. Saan uudenlaista itsevarmuutta. Ilman onnettomuutta tyytyisin ehkä helpompaan, kelkkahiihtäjä pohtii.

Sinnikästä uskallusta

Kuntoutusprosessin aikana Sinin kroppa alkoi kestää kovaa treenaamista. Palo takaisiin luontoon ja laduille vei Sinin kelkkahiihdon pariin vuonna 2012. Nyt nainen on edustanut Suomea kaksissa paralympialaisissa, hänellä on useita TOP10-sijoituksia ja hänen paras tulos on maailmancupin 3. sija. Päätavoite on mitali Pekingin paralympialaisissa vuonna 2022.

– Tärkeintä ei ole se, mikä näkyy peilistä, vaan se, miten sinnikkäästi tavoittelee omia unelmiaan ja uskaltaa olla sinut itsensä kanssa.

Yhteistyö Sini Pyyn kanssa on päättynyt keväällä 2022.