• Etusivu
  • Blogi
  • Tutoris tukee henkilöstön liikunnan harrastamista – Saako Nnamdi MM-kultaa Sydneyn kisoista?

Ajankohtaista

Tutoris tukee henkilöstön liikunnan harrastamista – Saako Nnamdi MM-kultaa Sydneyn kisoista?

27.10.2016

nnamdi-palkintokorokkeellaTutoriksessa henkilöstön hyvinvointi on tärkeää ja Tutoris tukeekin liikunnan harrastamista usein eri keinoin. Tästä esimerkkinä on Lahden Kivakodissa työskentelevä lähihoitaja Nnamdi Anusim.

Nnamdi on syntynyt Nigeriassa ja tullut Suomeen vuonna 2003. Pikajuoksu on kuulunut hänen elämäänsä aina ja hän on edustanut Nigeriaa Sydneyn olympialaisissa pikaviestijoukkueen jäsenenä. Nyt ympyrä on sulkeutumassa, sillä Nnamdin tavoitteena on menestyä syksyllä Sydneyssä järjestettävissä veteraanien MM-kilpailuissa. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon työtä ja osatavoitteita. Yksi sellainen oli kesäkuussa, jolloin järjestettiin veteraanien SM-viestit. Matka Sydneyhyn on hyvällä tiellä, sillä tuliaisina oli kaksi kultamitalia (4×400 m ja 1000 m viesti) sekä yksi hopeamitali (4×100 m).

Seuraava etappi oli elokuussa järjestettävät henkilökohtaisten matkojen veteraanien SM-kilpailut, joista tuloksena oli kaksi Suomen mestaruutta (100 m ja 200 m). Sana veteraani saattaa olla harhaanjohtava, sillä veteraaniksi luokitellaan yli 35-vuotiaat urheilijat. Taso maailmalla on kova ja odotettavissa on, että voittaja juoksee Sydneyssä 100 metriä alle 11 sekuntia. Tuohon aikaan Nnamdikin tähtää.

nnamdi2

Nnamdi harjoittelee 3-4 kertaa viikossa. Harjoittelu koostuu punttisalista ja lajiharjoittelusta. Pääsääntöisesti hän valmentaa itse itseään, mutta saa välillä apua seuran lajivalmentajilta. Harjoittelu jakaantuu talvi- ja kesäaikaan. Talvisin harjoitellaan enemmän kestävyyttä ja voimaa kun taas kesäisin pääpaino on nopeusharjoitteissa. Yksi pääsääntö harjoittelussa pätee kuitenkin ympäri vuoden eli väsyneenä ei harjoitella.

Lähihoitajaksi Nnamdi on valmistunut vuonna 2013 ja on työskennellyt Kivakodilla koko sen historian ajan. Ennen lähihoitajaksi valmistumistaan Nnamdi ehti opiskella Nigeriassa liiketalouden tutkinnon ja työskennellä myös kivimiehenä. Nnamdi kertoo urheilijan elämän olevan melko itsekästä elämää ja urheilija on aina jotenkin ”saamapuolella” avun suhteen. Lähihoitajan ammattiin hänet ajoikin halu antaa jotakin takaisin ja hän haluaa nyt puolestaan auttaa muita ihmisiä. Työssä hänelle on tärkeää ympäristö ja läsnäolo. Työpäiväänsä hän sanoo olevan tyytyväinen silloin, kun on levollinen tunne päivän jälkeen. Työt on tehty, kaikki on sujunut rauhallisesti ja asukkaat voivat hyvin. Tulevaisuudessa hän haluaisi vielä hieman jatkokouluttaa itseään. Haaveena on yhdistää hoiva ja liikunta, joten jatko-opinnot hierojana kiinnostaisivat.

 

Tutustu Tutoriksen avoimiin työpaikkoihin täällä.