Ajankohtaista

Tutoris palkitsi FM Jasmin Suin Pro Gradu -stipendillä

5.9.2022

Tutoris Oy ojensi tiistaina 30.8.22 Tutoris Pro Gradu -stipendin puheterapeutti FM Jasmin Suille. Tutoris Oy:n perustaman stipendirahaston tavoitteena on edistää logopedia-alan koulutus- ja tutkimustoimintaa. Stipendi myönnetään ansiokkaasta opinnäytetyöstä, mikä palvelee kuntoutustyötä ja kohtaa käytännön.

Opinnäytestipendi ojennettiin Turun toimipisteellä puheterapeutille, FM Jasmin Suille.

Opinnäytetyöstipendin saaja FM Jasmin Sui on kohta 25-vuotias ja vasta valmistunut puheterapeutti. Kaksikielinen Sui kirjoitti Pro Gradu -tutkielman ruotsiksi etäpuheterapiasta otsikolla ”Distanstalterapi för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – upplevelser och attityder hos talterapeuter och vårdnadshavare”.

– Suomeksi otsikkoni voisi kääntää: Etäpuheterapia lasten kanssa, joilla on neuropsykiatrisia häiriöitä – huoltajien ja puherapeuttien kokemuksia ja asenteita.

Aiheen Sui keksi, kun epidemian aikana ei ollut sopivia projekteja, joihin osallistua. Kaikki meni etäksi Suin opinnäytetyötä myöten.

– Etäpuheterapia oli silloin ajankohtainen asia tarttua! Myös neuropsykiatriset aiheet kiinnostavat minua, Sui kertoo halunneensa pohtia tutkielmassaan miten etä toimii erilaisten asiakkaiden kanssa.

Aineiston tutkielmaan Sui keräsi kyselykaavakkeiden avulla kohdelasten vanhemmilta ja puheterapeuteilta. Kysely oli onnistunut ja siihen vastasi jopa 26 huoltajaa ja 71 puheterapeuttia.

– Vanhempia oli vähän vaikea rekrytoida mukaan, Sui harmittelee, mutta saavutti silti oman tavoitteensa.

Sui haluaa tsempata heitä, joilla vielä gradun tekeminen on edessä. Hän muistuttaa, että tauot ovat tärkeitä.

– Tauottaminen on tärkeintä, että jaksaa loppuun asti.

Myös Sui otti kirjoittamisesta taukoa, kun suoritti viime syksynä välissä pitkän harjoittelunsa. Tauko mahdollisti paremman keskittymisen harjoiteluun ja motivoi myös harjoittelun jälkeen saamaan gradun valmiiksi.

– Alussa oli vaikea palata gradun kirjoittamiseen tauon jälkeen, mutta aika nopeasti siihen pääsi uudelleen sisälle.

Sui vinkkaa myös, että muiden samaa aikaa gradua tekevien kanssa kannattaa sopia treffejä. Gradua voi kirjoittaa yhdessä ja toisilta saa arvokasta vertaistukea.

– Gradua voisi hioa loputtomiin, mutta jossain vaiheessa pitää osata lopettaa, Sui painottaa.

Sui valmistui Åbo Akademista viime kesäkuussa 2022. Valmistumisen jälkeen Sui on työskennellyt sijaisena julkisella puolella.

– Saa nähdä mitä edessä on sitten tämän sijaisuuden jälkeen!

Tutoris oli Suille entuudestaan tuttu kesätöiden tiimoilta ja kun hän keväällä näki Tutoriksen sometililtä ilmoituksen stipendihausta, hän päätti laittaa hakemuksen.

– Valituksi tuleminen oli positiivinen yllätys! Stipendirahoilla menen minilomalle Pariisin kavereiden kanssa, matka on jo varattu!

Tutoris Pro Gradu -stipendin on kolmas Tutoriksen jakama opinnäytestipendi. Ensimmäinen stipendi jaettiin keväällä 2021. Tutoriksen myöntämä opinnäytestipendi on arvoltaan 1000 euroa. Syksyn opinnäytestipendihaku on käynnissä ja päättyy marraskuun loppuun mennessä.

Syksyn 2022 opinnäytestipendihaku on auki! Lue lisää tästä.