• Etusivu
  • Blogi
  • Tutoris hakee tiimeihinsä kokeneita puheterapeutteja

Ajankohtaista

Tutoris hakee tiimeihinsä kokeneita puheterapeutteja

13.4.2017

Tutoris on palkittu Suomen parhaana ja Euroopan 15. parhaana työpaikkana sekä viimeisimpänä myös Perheystävällisenä työpaikkana. Työtyytyväisyys on 4,2/5 ja työhyvinvointi 90 % keväällä 2017 tehdyssä mittauksessa. Tutoriksessa työskentelee 217 alan erikoisosaajaa 14 aluekeskuksessa ympäri Suomen. Asiakaskuntamme on monipuolinen ja vuoden 2016 aikana kuntoutimme 3 370 asiakasta. Panostamme laatuun ja asiakastyytyväisyytemme onkin korkealla 4,7/5.

Tutoriksessa hyvinvoiva henkilökunta on yrityksen kivijalka. Tutoriksen tähtäin on alusta saakka ollut työntekijöiden oppimisen, kehittymisen ja onnistumisten mahdollistaminen TutorisOsaamon avulla. Kun työntekijät voivat hyvin ja nauttivat työstään, silloin asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua. Miten voimakkaasti kasvava yritys on onnistunut kehittämään hyvää työelämää ja menestynyt mittaukissa?

Henkilöstömme kokemuksia Tutoriksesta työnantajana

Valmistuin puheterapeutiksi vuonna 2013 ja työskentelin sen jälkeen julkisella sektorilla ainoana puheterapeuttina pienen paikkakunnan terveyskeskuksessa. Työ oli antoisaa, mutta minulla oli tunne, että jouduin keksimään pyörää uudelleen ihan yksinäni ilman kollegoja ja tukiverkkoa, yrityksen ja erehdyksen kautta.

Aloittaessani puheterapeutin työt Tutoriksen Pohjois-Pohjanmaan Erikoiskuntoutuksessa äitiyslomani jälkeen minua jännitti kovasti. Osaanko enää mitään? Olenko minä sopiva tähän ammattiin? Miten työn ja perheen saa yhdistettyä? Pääsin työyhteisöön sisälle vaivattomasti ja olin suunnattoman onnellinen. Nyt minulla on paikka, jossa uskaltaa kysyä keneltä tahansa niitä tyhmiä ja vähemmän tyhmiä kysymyksiä ja kaikki auttavat toisiaan. Lisäksi minulle on merkitty oma TutorisMentori, jolle saa soittaa milloin vain ja kysyä apua. Asiakaspäivien ajomatkoilla soittelemme toisillemme ja toimistolla pohditaan yhdessä monia mieltä askarruttavia asioita. Olen myös saanut monia kullanarvoisia neuvoja muistakin aluekeskuksista.

puheterapeutti Laura Auvinen, Tutoris Oy – Pohjois-Pohjanmaan Erikoiskuntoutus

 

Valmistuttuani puheterapeutiksi 1998 tein terveyskeskuspuheterapeutin töitä eri puolella Suomea. Tapasin asiakkaita vain vastaanotolla ja työtapojen kehittäminen oli yksin vastuullani. Tulevaisuutta luotaava ja avoimesti ehdotuksiin suhtautuva ilmapiiri miellytti Tutoriksessa.

Tultuani puheterapeutiksi Tutoriksen Kainuun Erikoiskuntoutukseen kohtasin uuden tavan tehdä asiakastyötä. Tutoriksen yhteisöllinen toimintamalli mahdollisti sen, että pääsin tapaamaan asiakkaita heidän arjessaan. Kokonaisvaltaiseen asiakastyöhön tottuminen sujui yllättävän helposti ja vakuutuin tästä työtavasta. Työtavan lisäksi Tutoriksessa on vielä jotain tärkeämpää nimittäin työporukka. Täällä häviää täysin se, minkä ikäinen on tai millä työhistorialla työtä tekee. Tutoris on työpaikkana innostava, johon tekee mieli sitoutua eikä työntekoon ole luotu yhtä muottia, vaan vuoroin on tilaa kysellä ja ihmetellä nuoremmilta kollegoilta ja vuoroin jakaa omia näkemyksiään.

puheterapeutti, tiiminvetäjä Hannele Talman, Tutoris Oy – Kainuun Erikoiskuntoutus

 

Sinä kokenut puheterapetti, hae meille nyt tai suosittele ystävääsi. Lue lisää täältä.

 

FAKTOJA SUOMALAISTEN TYÖKYVYSTÄ

  • Sairauspoissaoloista ja työkyvyttömyydestä johtuva tekemätön työ maksoi vuonna 2016 yrityksille arviolta 4,3 miljardia euroa ja kunnille arviolta miljardi euroa
  • Suomalaisten työkyky on kääntynyt laskuun
  • Lyhyitä sairaslomia on eniten alle 40-vuotiailla
  • Erityisesti henkisen hyvinvoinnin ongelmat, johon liittyi myös univaikeuksia, keskittyvät korkean työkykyriskin ryhmiin.
  • Henkilöt, jotka kokevat henkisen hyvinvoinnin ongelmia kykenevät usein ratkaisemaan ja selvittämään huonommin myös työhön liittyviä ongelmiaan.
  • Kun ihmisellä on hyvät fyysiset ja henkiset voimavarat, terveys ja toimintakyky, ammatillinen osaaminen, motivaatio ja asenne, hän on työkykyinen.
  • Työkykyyn vaikuttavia asioita voidaan vahvistaa hyvässä työelämässä.

(lähde: Työntekjän työkyky ja hyvinvointi. Odumin ja Varman selvitys työhyvinvoinnista 2009, 2011, 2013 ja 2015.)

 

LISÄTIETOJA

TutorisOsaamo

Perheystävällinen työpaikka

Grate Place to Work

Katso kuinka Tutoriksen toimialajohtaja kehittää duunikuntoaan