• Etusivu
  • Blogi
  • Tiimipalkkio – Yhteisöllisyyttä ja tiiminä toimimista!

Ajankohtaista

Tiimipalkkio – Yhteisöllisyyttä ja tiiminä toimimista!

7.4.2022

Miltä kuulostaa pieni irtiotto arjesta mahtavien tiimiläisten kanssa työnantajan lahjana hyvästä työpanoksesta? Sitä ovat tiimipalkkiot Tutoriksella! Tiimin yltäessä tulostavoitteeseen, saa se tiimipalkkion, jonka voi käyttää tiimin valitsemalla tavalla. Tiimipalkkiot kannustavat työnteossa, tukevat työhyvinvointia ja parantavat tiimin yhteishenkeä.

Vuosien varrella tiimit ovat päässeet hyödyntämään tiimipalkkioita erilaisiin kokemuksiin ja elämyksiin, kuten ravintolaillallisiin, flowpark-elämyspuistoon, mökkireissuihin ja monenlaisiin hemmotteluhoitoihin. Nyt Pirkanmaan ja Kainuun tiimiläiset kertovat tiimipalkkiokokemuksistaan:

Yhdessäolo lisää työhyvinvointia

Pirkanmaalla toiminta- ja puheterapeuttien tiimi käytti tiimipalkkionsa mökki-iltaan, jossa he rentoutuivat lihashuoltotunnilla ja suklaahoidossa, nauttivat savusaunan lämmöstä ja pulahtivat veteen sekä söivät maistuvan illallisen.

”Tiimipalkkiopäivät ovat olleet tosi kivoja! Varsinkin meidän tiimissä työ painottuu kotikäynteihin, joten nähdään työajalla toisiamme vähän. Tämmöiset tapahtumat ovat mahdollistaneet yhdessäoloa tiimin kesken!”, Michele kertoo ja jatkaa: ”Koen, että tiimipalkkiot motivoivat suoriutumaan omasta työstä hyvin ja kannustavat ahkeraan työotteeseen. Olen myös huomannut niiden lähentävän meidän työporukkaa sekä lisänneen työhyvinvointia. Kiva, kun on mahdollisuus tällaisiin!”

”Samaa mieltä! Tiimipalkkiot nostavat ehdottomasti yhteishenkeä. Ne samaan aikaan kannustavat työnteossa ja edesauttavat työssäjaksamista”, Ella komppaa.

Tiimipalkkio koostuu tiimin kokonaistuloksesta ja siihen tarvitaan jokaisen tiimiläisen panosta. Mitä paremman tuloksen tiimi on tehnyt kuukauden aikana, sitä parempi potti odottaa aktiviteetteihin käytettäväksi. Aktiviteetit valitaan yhteistuumin tiimin kesken niin, että palkkio on jokaiselle mieluinen.

Yhteisöllisyyttä ja tiiminä toimimista!

Viime vuoden puolella Kainuun tiimi oli tehnyt loistavaa tulosta ja lisäksi koronapandemian vuoksi tiimipalkkioita oli ollut hankala hyödyntää, joten muutaman kuukauden yhteispalkkioilla he pystyivät järjestämään itselleen yön yli kestävän mökkireissun.

”Tiimipalkkiot ovat loistava kannustin! Me varasimme kunnon mökki ihan kaikilla herkuilla ja kruunattiin tietysti herkullisilla aterioilla. Seuraavana päivänä mökille tuli hieroja”, kertoo Jenna Kainuun tiimistä. ”Ja olihan meillä hauskaa! Arvuuttelimme muun muassa toistemme elämien biisejä ja totuuksia toisistamme valheiden verkosta. Ei ollut kiire minnekään. Illan päätteeksi osa meni saunomaan ja poreilemaan”, jatkaa Hannele.

”Ihan parasta oli tietysti se, että kaiken etäilyn ja rajoitusten ohella pystyimme koko porukka olemaan yhdessä”, Jenna muistelee ja Hannele jatkaa: ”Kainuun tiimillä oli mielessä se, että työnantaja antaa tukea ja työkaluja tänä vaikeanakin aikana, ja näitä työkaluja käytetään asiakkaan, mutta myös itsensä parhaaksi.”

”Reissua on ollut hauska muistella myös jälkikäteen porukalla. Aiemmin ollaan vuokrattu myös vähän vähemmän hulppeaa huvilaa, jossa on porukalla nyyttikesteilty, saunottu ja yövytty. Yhdessä oleminen, hemmoteltavaksi antautuminen ja pysähtyminen on ollut tervetullutta vastapainoa välillä intensiivisellekin työarjelle”, kuvailee Anna ja muistelee mitä Kainuun tiimi on aikaisemmin tehnyt pienemmillä palkkioilla: ”Mitäs muuta me ollaan tehty tiimipalkkioilla? Muistuupa mieleeni useammatkin jalka- ja kasvohoidot, sekä rentouttava karamellikääre koko keholle!”

 

Elämyksiä ja itsensä ylittämistä!

Yhdessä tiiminä perustyötahdilla saa kasaan hyvän tiimipalkkion, joita saa halutessaan hyödyntää myös vauhdikkaampiin kokemuksiin, kuten fysioterapeutit Pirkanmaalla tekivät; nimittäin alamäkipyöräilyyn!

Hennan mielestä tiimipalkkiot mahdollistavat erilaisten lajien kokeilun henkilökunnalle, vahvistavat tiimihenkeä sekä mahdollistavat työkavereihin tutustumisen paremmin. ”Oli mahtavaa, että työporukasta löytyi useampikin kokeilemaan täysin uutta lajia! Alamäkipyöräilyssä päällimmäisenä mieleen jää varmasti monelle itsensä ylittäminen: vauhti ja pyörän hallinta jännittää, mutta jo hetken ajamisen jälkeen huomaa uskaltavansa ottavan enemmän vauhtia radalle ja jopa hypätä pienistä hyppyreistä!”

”Tiimipalkkiot ovat olleet kivoja, samalla on tutustunut paremmin työkavereihin!” kertoo Tanja.

Kirjoittaja: fysioterapeutti Sanna Ahtee

Lue tästä lisää millainen Tutoris on työpaikkana ja hae meille töihin puhe-, toiminta- tai fysioterapeutiksi. Katso avoimet paikat täältä!