Ajankohtaista

PROMPT-koulutus ensimmäistä kertaa Suomessa

27.7.2016

Jonot puheterapiaan ympäri Suomen ovat pitkät. Lasten puhemotorisista häiriöistä äännevirheitä esiintyy noin 22 %:lla kouluun menevistä lapsista. Äännevirheet voivat vaikuttaa lukemisen ja kirjoittamisen oppimiseen sekä voivat aiheuttaa häpeää. Äännevirheet ja epäselvä puhe vaativat erilaisia terapiatekniikoita.

PROMPT-tekniikan (Restructuring Oral Muscular Phonetic Target) avulla kehitetään suun lihasten motorista hallintaa ja oikeita liikeratoja. Tavoitteena on edesauttaa lapsen puheen tuottoa, ilmaisua ja ennen kaikkea osallistumista sosiaalisissa tilanteisessa. Mitä aikaisemmin puheen tuoton edistämiseen voidaan puuttua tarkoituksenmukaisella terapialla, sen varmemmin voidaan mahdollinen syrjäytymisen riski ehkäistä.

Tutoris Oy haluaa ehkäistä lasten syrjäytymisriskiä ja on kehittänyt vuorovaikutteisen etäterapian. Etäterapiassa vanhempi voi yhdessä lapsen kanssa kotona harjoitella esim. puuttuvia äänteitä ja puheterapeutti ohjaa vanhempia harjoittelussa suojatun videoyhteyden välityksellä käyttäen esim. PROMT-tekniikkaa. Tietokoneen välityksellä toteutuva terapia takaa tasavertaiset mahdollisuudet lapsille saada puheterapiaa resurssipulasta huolimatta.

Suomessa järjestetään nyt ensi kertaa puheterapeuteille kauan kaivattu PROMT-menetelmäkoulutus. Tutoris Oy järjestää sen yhteistyössä amerikkalaisen PROMPT-instituutin kanssa. Kouluttajina toimivat puheterapeutit Karin Brinkman Hollannista ja Irina Podda Italiasta. Koulutukset järjestetään Helsingissä 27.–29.7. ja Oulussa 1.–3.8.

Lisätiedot:

Laura Juvala, laura.juvala@tutoris.fi, p. 040 560 6272

Sari Arffman, sari.arffman@tutoris.fi, p. 044 560 6009