Teknisavusteinen fysioterapia

TutorisFysio –
Pohjois-Pohjanmaan Erikoiskuntoutus

Rehapolis
Kiviharjunlenkki 4
90220 OULU

Reinilä
Kajaaninkatu 15
90100 OULU

Puh. 020 742 4400

Verkkoajanvaraus

Mitä teknisavusteinen fysioterapia on?

Teknisavusteisessa fysioterapiassa hyödynnetään uusinta teknologiaa ja sen sovelluksia. Virtuaalimaailmassa harjoittelun on todettu useissa tutkimuksissa stimuloivan aivoja motivoivaan harjoitteluun ja näin ollen edistävän kuntoutusta. Teknologian ansiosta kuntoutuksesta saadaan tehokkaampaa, virikkeellisempää ja turvallisempaa, sillä se mahdollistaa yksilöllisemmän, säännöllisemmän ja tietoisemman harjoittelun.

Teknisavusteista fysioterapiaa käytetään neurologisten kuntoutujien lisäksi myös kipupotilaiden, erilaisten traumojen jälkitiloista kärsivien ja tavanomaisten tuki- ja liikuntaelinongelmien kanssa painivien avuksi.

Laitteen avulla harjoiteltava liike on mahdollista tehdä, vaikka omat voimat ja käden koordinaatio eivät yksin siihen riittäisikään. Laite avustaa harjoiteltavaa liikettä ja sen avulla saadaan lisää toistoja. Teknisavusteisessa fysioterapiassa olennaisinta eivät kuitenkaan ole laitteet vaan ihminen.

 

Mihin teknisavusteisen fysioterapian vaikutukset perustuu?

Harjoittelet tehokkaammin

 • Henkilökohtaiset lähtökohdat ja tavoitteet huomioidaan
 • Ohjaa automatisoidusti
 • Kattava palaute parantaa suoritusta

Harjoitteluvaikutukset paranevat

 • Toistot kasvavat
 • Liikeradat kehittyvät
 • Virtuaalimaailma tarjoaa virikkeitä

Johdonmukainen palaute

 • Runsaasti mittaustuloksia ja palautetta, jonka ammattilainen tulkitsee
 • Tulkinnassa huomioidaan yksilölliset lähtökohdat ja tavoitteet
 • Harjoittelun suuntaa voidaan muuttaa nopeasti

 

 

Mitä teknisavusteinen fysioterapia sisältää?

Teknisavusteinen fysioterapia sopii erittäin hyvin neurologisten oirekuvien kuntoutukseen, pois lukien vaikeasti vammautuneet potilaat. Tyypillisimpiä neurologisia oirekuvia ovat aivoverenkiertohäiriöiden, aivovamman tai selkäydinvamman jälkeinen halvaantuminen. Yhtä hyvin lähtökohta voi olla hermojen aineenvaihduntaan liittyvä ongelma tai MS-taudista tai Parkinsonin taudista johtuva oire. Myös lihastauteihin, CP-vammaan ja kehitysvammoihin liittyy neurologisia oireita.

Mielestämme olennaisinta teknisavusteisessa fysioterapiassa ovat kuitenkin ihmiset, eivätkä laitteet. Tekniikan ja laitteiden tarkoituksena on tehdä harjoittelusta mielekkäämpää, turvallisempaa ja vaikuttavampaa. Tärkeintä on, että sinä asiakkaanamme todella hyödyt harjoittelusta. Laitteet on hankittu kuntoutumista ajatellen, sillä kokemuksemme mukaan teknisavusteinen klinikka on mukava, motivoiva ja tehokas tapa treenata.

 

Miten pääsen kuntoutukseen?

Kuntoutukseen tullaan useimmiten lääkärin lähetteellä ja maksusitoumuksella, jossa maksajana on Kela, vakuutusyhtiö, työnantaja tai oma kotikuntasi. Meille voit tulla myös itse maksavana.

 

Teknisavusteinen ryhmä

Monimuototerapia yhdessä fysio- ja toimintaterapeutin kanssa.

Yhteisöllisyyden kokemus

 • Vertaistuki ja jaetut kokemukset motivoivat
 • Ei liian suuria ryhmäkokoja
 • Ohjaaja antaa kasvot toiminnalle