Kivakoti

Tutoris tarjoaa ikääntyneille kodinomaista, kuntouttavaa ja laadukasta ympärivuorokautista aktiivista asumista Lahden hoivakodissa.

Kysy lisää: Eija Kyllönen, 040 568 6459 tai eija.kyllonen@tutoris.fi

 

 

Lahden keskustan tuntumassa sijaitsevassa Kivakodissa asuu noin 60 vanhusta, joista suurin osa on muistisairaita. Hoivakodin toiminta perustuu yhteisölliseen ajattelutapaan ja sen soveltamiseen asukkaita parhaiten palvelevalla tavalla. Kokonaisvaltaista arkea rakennetaan yhdessä omaisten ja lähiverkoston kanssa.

Kivakodin jokapäiväisenä tavoitteena on  normaalin arjen tavoittelu. Mahdollistamme asioita, joita asukkaat ovat joskus aiemmin voineet tehdä. Jos joku tykkää vaikkapa pyykätä, hän pääsee tekemään sitä. Kodinomaisissa tiloissa näkyy niin asukkaiden kuin hoitajienkin oma kädenjälki.

Kivakodissa hoidon taso ja laatu ovat kaiken a ja o. Sen jälkeen tarjotaan elämyksiä. Kaikki alkaa positiivisesta suhtautumisesta henkilökunnan haluun toteuttaa ideoita ja siihen, että jokainen pääsee käyttämään osaamistaan.

Kivakodin arkeen kuuluu paljon yhdessäoloa. Esimerkiksi yhteislaulutilaisuudet ovat olleet asukkaiden suuressa suosiossa. Musiikki on myös hoitajille tapa päästä lähemmäksi asukkaita etenkin, kun muistisairaus on edennyt pitkälle.

Ajoittain Kivakodissa järjestetään suurempia tilaisuuksia, joita suunnitellaan paljon etukäteen. Näin huomioidaan erikuntoisten vanhusten tasavertainen mahdollisuus osallistua tilaisuuksiin. Asukkaille on esimerkiksi järjestetty oma ravintolapäivä, jolloin ruokasali sisustettiin ja katettiin juhlavaksi ravintolaksi.