• Etusivu
  • Blogi
  • Opinnoista kohti puheterapeutin kiehtovaa työelämää

Ajankohtaista

Opinnoista kohti puheterapeutin kiehtovaa työelämää

28.2.2017

Opiskeluista työelämään siirtyminen on varmasti meille kaikille yksi tärkeä muutosvaihe elämässä. Pärjäänkö työelämässä? Mitä jos epäonnistun? Onko osaamiseni riittävää? Osaanko suunnitella työni, miten sovitan yhteen työn ja vapaa-ajan? Tässä vaiheessa uran alussa olevana puheterapeuttina on monia avoimia kysymyksiä mielessä.

Puheterapeuttina uran alussa

Aloitin työt Tutoriksella tuoreena puheterapeuttina elokuussa 2015. Tutoris oli minulle työpaikkana jo ennestään tuttu opiskeluaikaisen kesätyön kautta, joten tuntui luonnolliselta hakeutua samaan työpaikkaan myös valmistumisen jälkeen. Tutoriksella on hyvä ilmapiiri ja kollegiaalista tukea saa viikon mittaan toimistopäivinä ja puhelimitse. Puheterapeutteina on paljon sekä uusia terapeutteja että vanhempia konkareita, joten työpaikalta saatu tuki on hyvin monipuolista. Koin silti tarvitsevani lisäksi työvalmennusta, koska se merkitsi hengähdyshetkeä, jolloin oli mahdollista jakaa mielessä pyöriviä asioita ja samalla tutustua paremmin myös muiden aluekeskusten terapeutteihin.

TutorisOsaamon työvalmennuksesta tukea

Osallistuin ensimmäisen työvuoteni aikana Tutoriksen järjestämään työvalmennukseen, joka on yksi osa TutorisOsaamon tarjoamaa koulutus- ja kehittämisohjemaa. Ohjelman tavoitteena on kuntoutusalan asiantuntijoiden osaamisen kehittäminen ja työssä jaksaminen. Työvalmennus on tarkoitettu 0­–2 vuotta työelämässä olleille uraansa aloitteleville terapeuteille ja sitä järjestetään parissa eri pienryhmässä 1–2 kuukauden välein. Oli mukavaa, että työvalmennusryhmässä oli sekä toiminta- että puheterapeutteja, koska tällöin pystyimme jakamaan ajatuksia, kokemuksia ja ideoita moniammatillisesti.

Kevein mielin töistä kotiin

Työnohjaaja toimi työvalmennuksessa eräänlaisena puheenjohtajana, joka välillä esitti meille pohdittavia aiheita ja antoi niihin liittyviä pieniä tehtäviä. Käsittelimme muun muassa työajan suunnittelua, työn ja vapaa-ajan yhteen sovittamista, työssä jaksamista ja case-tyyppisesti asiakkaan lähiyhteisön ohjaamiseen liittyviä asioita. Itse osallistuin perjantairyhmään, jolloin oli hyvä käydä viikon aikana mieleen tulleita aiheita läpi. Tämän jälkeen oli mukava lähteä kevein mielin viikonlopun viettoon. Työvalmennus järjestettiin etäyhteyden avulla, minkä ansiosta pystyin osallistumaan siihen kotoa käsin.

Hyvä tuki uran alkutaipaleelle

Työvalmennusryhmässä oli avoin ilmapiiri ja mielestäni pystyimme käsittelemään kokoontumisissa asioita kuin asioita luottamuksellisesti. Me terapeutit olemme usein hieman perfektionismiin taipuvaisia ja työvalmennuksessa meitä rohkaistiinkin olemaan armollisempia itsellemme. Kaiken kaikkiaan työvalmennus tarjosi hyvää ja tärkeää tukea puheterapeutin työn alkutaipaleelle.

puheterapeutti Virva Tauriainen, Tutoris Oy – Pohjois-Pohjanmaan Erikoiskuntoutus

 

Olitpa sitten kokenut konkari tai urasi alussa oleva puheterapeutti, tule Tutorikseen töihin. Opiskelijoille tarjoamme väylän kohti terapeutin kiehtovaa työelämää ja vastavalmistunutta tuemme siirryttäessä opiskelijaelämästä työelämään. Kokeneelle konkarille tarjoamme keinoja itsensä ja oman alan jatkuvaan kehittämiseen. Lue lisää täältä.

Tutoris antaa tyytyväisyystakuun Suomen parhaasta ja perheystävällisemmästä työpaikasta. Great Place To Work Instituten ja Väestöliiton palkinnot sekä yli 200 hengen huippujoukko ovat osoitus tästä. Tutoreiden työtyytyväisyys on 4,2/5 ja työhyvinvointi 90%.

 

Lisätietoa

Väestöliitto palkitsi Tutoriksen

Suomen paras työpaikka