Ajankohtaista

Nyt musta lippu liehumaan, hulabaloo balai!

6.7.2016

kuopio-2-608x439

Kuopiossa järjestettiin tänä kesänä merirosvokerho toista kertaa. Varsinainen merirosvokerho toteutettiin Hapelähteenpuistossa ja kaksi lyhempää kerhoa järjestettiin päiväkotiryhmille. Puistokerhoon osallistui kuusi 5-7-vuotiasta lasta ja päiväkotien ryhmissä lapset olivat iältään noin kolmevuotiaita. Kerhoissa harjoiteltiin kielellisiä ja liikunnallisia taitoja merirosvotarinan siivittämänä. Päiväkodeissa merirosvotarinan lomassa tehtiin helppotasoisia tehtäviä, jotka tukivat maahanmuuttajalasten sanaston ja kielen kehitystä.

Puistokerhossa merirosvotarina tempaisi lapset mukaansa ja kerholaiset odottivat aarteen löytymistä koko kerhon ajan suurella innolla. Lapsista kuoriutui hurjia merirosvoja heti ensimmäisellä kerralla, kun he saivat pukea päällensä silmälaput ja merirosvopaidat. Jokaisella kerhokerralla lapset saivat etsiä Korppi-Keljun kirjeen puistosta ja löytyipä puistosta Keljun sulkiakin. Miekkataistelu kuului lasten ehdottomiin suosikkileikkeihin. Kerhossa rakennettiin merirosvomiehistölle hyvää yhteishenkeä, ja välillä harjoiteltiin myös sitä, että aina ei voi voittaa.

Puistossa riitti tekemistä ja tilaa temmeltää. Säätkin suosivat pääasiassa kerhoamme, mutta muutaman kerran laivamme seilasi myrskyyn ja jouduimme sadekuuron yllättämiksi. Onneksi sadekaan ei kerhoamme haitannut, vaan osa tehtävistä toteutettiin katoksen alla ja sateen jälkeen jatkettiin harjoituksia kuralätäköitä väistellen.

Viimeisellä kerhokerralla ilo oli ylimmillään, kun aarteenmetsästys huipentui aarrearkun löytymiseen ja herkullisen saaliin paljastumiseen. Pienet merirosvot lähtivät kerhosta hymyssä suin ja suunnittelivat jo ensi kesän kerhoa.

Terveisin Kuopion merirosvokapteenit,
Ida ja Pauliina