• Etusivu
  • Blogi
  • Mutakorva ja kumppanit lähettää terveisiä Turusta

Ajankohtaista

Mutakorva ja kumppanit lähettää terveisiä Turusta

6.7.2016

Tänä kesänä Turun merirosvokerhoon osallistui kolme urheaa poikaa, jotka olivat iältään 6-8-vuotiaita. Kerho kokoontui yhteensä kuusi kertaa kahden viikon aikana.

Ensimmäisellä viikolla autoimme Rimppakinttua hankkimaan muonat miehistölle, pelasimme ilmepeliä, keksimme sanoja kirjainkeilailussa sekä taiteilimme omat merirosvokuvat ja -kaukoputket. Kapteenin roolia lapset saivat kokeilla Kapteeni käskee -leikissä ja oman merirosvolaivan ohjaamistehtävässä. Etsintätaitoja tarvittiin niin kadonneiden riimiparien kuin palapelin palojenkin löytämisessä, mutta tulevat merirosvot saivat yhteistyöllä selville visaisimmatkin piilot. Ensimmäisen viikon ohjelmaan kuului myös merirosvokielen opettelemista, oman pienoiskokoisen merirosvolaivan muovailemista muovailuvahasta ja liikunnallisten pelien pelaamista.

Toisella viikolla maalasimme omat merirosvomaisemat, ratkaisimme kuvallisia ja sanallisia arvoituksia sekä harjoittelimme varovaista tapaa lähestyä vihollislaivaa. Opettelimme myös kirjainten muodostamista omalla keholla, mikä voi olla hyödyksi, jos haaksirikkoutuu autiolle saarelle. Merirosvokokelaiden muistia koeteltiin muistipelissä ja heidän luokittelutaitonsa testattiin kategorialeikissä. Toisen viikon aikana ehdimme myös pelata Aliasta, harjoitella tarkkuusheittoa ja etsiä valokuvista hassuja yksityiskohtia. Toiseksi viimeisellä kerralla lapset saivat toteuttaa villeimmät ideansa merirosvolaivasta oikean merirosvolaivan koristelussa, joka osoittautuikin koko kerhon yhdeksi kohokohdaksi.

Lasten toiseksi suosikiksi nousi kultakolikon piilottaminen ja sen etsintä. Huonoksi onneksemme onnistuimme kuitenkin yhdessä kadottamaan kolikon ikiajoiksi. Neuvoja ja terveisiä saimme joka aamu päälliköltämme Rimppakintulta Kelju-Korpin välityksellä, mutta onni ei ollut kuitenkaan aina kirjeenkantajamme puolella. Taistelun tohinassa Kelju-Korppimme nimittäin menetti väliaikaisesti toisen silmänsä, mutta hän sai kuitenkin tarvitsemaansa hoitoa ja pääsi pian taas mukaan seikkailuihin.

turku-261x192

Viimeisenä päivänä Rimppakintun jättämät vihjeet johdattivat meidät vihdoin aarteen luokse. Aarrearkusta löytyi muun muassa jalkapalloaiheisia kortteja, joista lapset olivat erityisen innoissaan, sillä jalkapallo oli ollut kuuma puheenaihe välipalatauoilla. Yhdessä purjehdimme lähikauppaan ostamaan kaikille jäätelöt, jonka jälkeen puhaltelimme hetken ulkona saippuakuplia.

Kerhon lopuksi merirosvokokelaat saivat Rimppakintun myöntämät kunniakirjat kotiin vietäviksi. Kiitämme merirosvokokelaita ikimuistoisesta kerhosta ja toivotamme kaikille oikein hyvää kesän jatkoa!

Merirosvokapteenit
Mikaela Mutakorva, Essi Vinovirne ja Josefine Suppilosilmä