Ajankohtaista

Lasten tunnetaitoryhmä kokoontuu

26.2.2018

 

KERHOTOIMINTAA KUNTOUTTAVALLA OTTEELLA

Järjestämme kuntouttavalla otteella kerhoja, joiden ohjaamisesta vastaavat joko Tutoriksen terapeutit tai kuntoutusalan opiskelijat terapeutin ohjauksessa. Kerhoja järjestetään ympäri Suomea molemmilla kotimaisilla kielillä. Aikuisille suunnatuissa kerhoissa harjoitellaan erilaisia arjen taitoja, kommunikointitaitoja sekä muistia virkistäviä asioita viihtyisässä ympäristössä. Kerhoihin voi tulla itse maksaen tai kunnan maksusitoumuksella. Kunnat voivat tilata kerhoja suoraan päiväkotiin, kouluun tai iltapäivätoiminnaksi.

TAMPEREELLA KOKOONTUU LASTEN TUNNETAITORYHMÄ:

 

Tunnetaitoryhmässä lapset pääsevät harjoittelemaan leikinomaisesti tunteiden tunnistamista, sietämistä, säätelemistä, ilmaisemista, käsittelemistä sekä omaa voimaantumistaan. Lapsia rohkaistaan huomioimaan miten tunteet vaikuttavat heihin itseensä ja miten tunteiden kanssa voi toimia rakentavasti säilyttäen kunnioitus itseä ja toisia kohtaan. Tällä keinolla pyritään vahvistamaan myös lapsen itsetuntoa.

Tavoitteena on leikin ja kokemuksellisen toiminnan kautta kasvattaa lapsen tietoisuutta omista tunteistaan ja vahvistaa lapsen tunnekehoyhteyttä sekä antaa lapselle kokemuksellista tietoa ja elämäntaitoa tunteista ja toimimisesta niiden kanssa.

Tunnetaitoryhmässä menetelminä ovat käytössä mm. mielikuvitus ja sadut, hengitys ja kehon kuuntelu, kehollisuus ja liikkeellisyys, luova tunnetyöskentely, satuhieronta ja myönteinen kosketus, EFT eli tunteiden vapautumistekniikka (emotional freedom technigue) sekä pohdinta ja keskustelutehtävät.

Ryhmään mahtuu kerrallaan 3-6 lasta.
• Ryhmä kokoontuu 1x 60 min/ viikko, yhteensä 10 krt.
• Nalle-ryhmä 6-8 vuotiaille lapsille.
• Karhu-ryhmä 9-11 vuotiaille lapsille.
• kokoontuu osoitteessa: Tutoris Pirkanmaan aluekeskus, Hatanpään valtatie 1, Koskikeskus 3.krs Tampere
• Lasten tunnetaitoryhmiin pääsee kaupungin/kunnan, KELA:n maksusitoumuksella tai itse maksaen

Lisätietoja:
Ryhmää ohjaava toimintaterapeutti
SusannaValkama
p. 040 719 1950
susanna.valkama@tutoris.fi