Ajankohtaista

Laiva on lastattu Helsingissä!

6.7.2016

uusimaa1-326x1024Helsingin merirosvokerho järjestettiin tänä kesänä Ruskeasuon päiväkodin lapsille. Me ohjaajat, Sanna Rääväsuu ja Sanni Koukkunokka, valmistelimme päiväkodin upean uuden liikuntasalin kerhokuntoon ja saimme seitsemän innokasta merirosvokokelasta mukaan seikkailuun.

Merirosvokerho käynnistyi, kun lapset löysivät pullopostia. Pullo sisälsi Merirosvokapteeni Rimppakintun kirjeen, jossa tehtäväksi annettiin tutustumisleikki, kerhon sääntöjen ja laivan nimen keksiminen, alku- ja loppulorun opetteleminen ja Hiiohoi-laulun kuunteleminen. Merkiksi merirosvokerholaisuudesta lapset saivat päähänsä merirosvohuivit.

Pullopostin etsintä jatkui myös toisena kerhopäivänä. Lapset innostuivat harjoittelemaan riimittelyä, kirjainten tunnistusta, hiljaa olemista, sekä piirtämään merirosvokuvan. Asusteeksi halukkaat saivat huivien lisäksi komeat silmälaput.

Kolmannella kerralla teemana oli seikkailuratatehtävät, jotka sisälsivät vuorotellen liikunnallisia ja kielellisiä tehtäviä. Välipalan jälkeen ratkoimme arvoituksia ja lauloimme leikkien Hiiohoi-kappaleen. Lopuksi leikimme vielä rikkinäistä puhelinta, joka onnistui pari kertaa viemään viestin ehjänä perille!

Aurinko kruunasi neljännen kerhotapaamisen, joten merirosvoseikkailu aloitettiin ulkona, jossa leikittiin peiliä, hippaa ja väriä. Lisäksi lapset keksivät piirissä omia liikkeitä aamujumppaan. Myöhemmin siirryimme sisälle tekemään aarrekartat päiväkodin pihaa mallina käyttäen. Vikkeliä jalkoja, yhteistyötä ja mielikuvitusta vaadittiin merirosvoviestissä, joka olikin monen lapsen suosikkitehtävä. Moni kyseli jo aarteen perään… 😉

Viidentenä päivänä olikin pienempi mutta sitäkin innokkaampi joukko aarteenetsijöitä. Aarrearkku löytyi yhteistuumin kartan avulla päiväkodin pihamaalta. Ennen kuin aarrearkun kannen sai avata, tuli merirosvokokelaitten ensin suorittaa neljä tehtävää: banaani-hippa, kuka pelkää merirosvoa, tunnistaa kahdesta sanasta pidempi ja keksiä merirosvojumppa! Lapset keksivät myös hauskoja laatusanoja aukkotarinaan, josta tuli niin hulvaton, että lapset halusivat myös esittää sen!

Viimeisellä kerralla alkuloruilun jälkeen lapset saivat väritystehtävän ja musisoimme yhdessä. Teimme myös pienimuotoisen temppuradan, jota lapset saivat kiertää keskenään. Aarrearkun sisältä löytyi vielä kultarahoja ja muita herkkuja. Lopuksi jaoimme urheille merirosvokokelaille diplomit ja toivottelimme heille oikein hyvää kesää.

Seikkailuterveisin,
Sanna ja Sanni