Terveyskuntosali

Aseta hyvän olon tavoite

Viihtyisä terveyskuntosali tarjoaa loistavat puitteet, jotta voit harjoitella tehokkaasti, mutta turvallisesti. Terveyskuntosalimme sijaitsevat Rovaniemellä ja Kemissä fysioterapiapisteidemme yhteydessä aivan ydinkeskustassa hyvien yhteyksien varrella.

Laadukkailla ja kattavilla kuntosalilaitteistoillamme (Matrix ja HUR) kuntoutuksen jatkaminen, kuntoilu tai aktiiviurheilu onnistuu helposti. Terveyskuntosalilla voit jatkaa kuntoutusta terapeutin ohjeilla tai opastuksessa. Kuntosalimme palvelevat loistavasti myös niin kuntoilijoiden kuin aktiiviurheilijoidenkin tarpeita.

Terveyskuntosaleilla voit keskittyä onnistumiseen, kun treenaus ei katkea paikkojen pettämiseen ja kipuihin. Oli kuntosi, ikäsi tai tavoitteesi mikä tahansa, kuntosalimme tarjoavat tehoa, virikkeitä ja intoa kuntoutumiseen tai kunnon kasvattamiseen.

Terveyskuntosaleillamme on mahdollista treenata joko täysin itsenäisesti, fysioterapeutin laatiman ohjelman avulla tai terapeutin ohjauksessa. Apunasi on myös TreeniHelppi-palvelu eli päivystävä fysioterapeuttipalvelu, jonka tarkoituksena on auttaa ja opastaa asiakkaitamme saliin ja saliharjoitteluun liittyvissä pulmissa ja kysymyksissä.

Kemissä harjoittelu etenee SmartZonella

SmartZone on HURin laitteista koostuva kiertoharjoittelu, jossa hyödynnetään modernia älykorttiteknologiaa.

SmartZone koostuu 9–12:stä Hurin laiteesta, jotka kierretään läpi yhdellä harjoituskerralla. Kyseessä on koko vartalon tehokas voimaharjoittelu, joka kestää vain 25–30 minuuttia. Harjoittelu on helppoa, nopeaa ja tehokasta. Jokaisessa laitteessa on selkeä värinäyttö sekä opasteet, jotka helpottavat ensikertalaisenkin harjoittelun aloittamista. Laitteet ovat kehitetty yhteistyössä eri yliopistojen sekä fysiologian johtavien asiantuntijoiden kanssa, ja niillä harjoittelu sopii kaiken ikäisille kuntoilijoille.

HUR-laitteiden sydän on Luonnollisessa Voimansiirrossa. Se on paineilmaan perustuva vastusmenetelmä, jossa lihas tekee työtä sekä työ- että palautusvaiheessa.

Smartzonen fysiologiset vaikutukset

Smartzone on voimaharjoittelu, jossa kehon kaikki tärkeimmät lihasryhmät käydään systemaattisesti läpi. Lihasten sisäinen rasva korvaantuu lihaskudoksella ja perusaineenvaihdunta kohoaa pysyvästi korkeammalle tasolle. SmartZone-harjoittelussa yhdistetään sekä voima- että kuntoharjoittelun parhaimmat puolet.

Harjoituksen seurauksena aineenvaihdunta pysyy korkeampana usean päivän ajan. Poltat n. 100 ylimääräistä kaloria vuorokaudessa seuraavan 72 tunnin aikana. Jos liikkeet tehdään riittävän ripeässä tahdissa, myös syke pysyy korkealla koko treenin aikana. Tällöin kaloreita palaa vastaavan 20 minuutin lenkkeilyn verran.

Rovaniemellä harjoitteluun tehoa Matrix- ja Power Plate -laitteilla

Rovaniemellä kuntosalilaitteisto rakentuu Matrixin turvallisista ja tehokkaista laitteista, joilla niin kuntoutujan, kuntoilijan kuin urheilijankin saliharjoittelu onnistuu loistavasti. Tutustu Matrix-laitteistoihin.

Power Plate vahvistaa tärkeitä keskivartalon lihaksia ja tasapainoa

Power Plate® on loistava väline koko vartalon fitnessharjoitteluun, venyttelyyn ja rentoutumiseen! Power Plate® -harjoituslaitteen hyödyt perustuvat laitteen tuottamaan 3D-värähtelyyn, joka asetuksista riippuen mahdollistaa harjoitettavaan lihakseen 25–50 tahdosta riippumatonta lihassupistusta sekunnissa.

Fysioterapeutin ohjauksessa myös vakavasti sairas tai vammautunut ihminen voi löytää liikunnan ilon sekä samalla parantaa elämänlaatuaan ja fyysistä suorituskykyä kivuttomasti. Muun muassa useat osteoporoosi-, MS- ja Parkinson-potilaat ovat löytäneet Power Plate® -harjoittelusta suuren avun. Power Plate® -laite onkin saanut MDD-sertifioinnin, eli laitteet on hyväksytty lääkinnällisiksi laitteiksi EU-maissa.

Kuntosalillamme on kaksi Power Plate® My7 -harjoituslaitetta. Voit vapaasti kokeilla ja tutustua laitteisiin. Ohjatun treenikerran voit varata tiskiltä. PowerPlate on oikea valinta, jos haluat nostaa harjoittelun tehon maksimiin ja viedä itsesi äärirajoille.

Power Plate® -harjoittelu mahdollistaa kuntosaliharjoittelua vastaavat harjoitusvaikutukset huomattavasti lyhyemmillä harjoitusajoilla. Keskimääräinen Power Plate® -harjoitus kestää vain 20-30 minuuttia. Lisäksi Power Platea® voidaan hyödyntää venyttelyssä ja rentoutumisessa.

Mahdollisia esteistä Power Plate® -harjoittelulle raskaus, verenkiertoelimistön sairaus, veritulppariski, leikkaushaava, keinonivel, hiljattain asennettu kierukka, naulat/ruuvit tms. epilepsia, migreeni, sydämentahdistin ja kasvaimet. Jos et ole varma sopiiko Power Plate -treeni sinulle, kannattaa harjoittelun sopivuus tarkistaa omalta lääkäriltä.