Tenhokoti

Elämänmakuista arkea Tenhokodissa

Tenhokoti on pidetty hoivakoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista ja hoivaa ikäihmisille ja muistisairaille ympäri vuorokauden. Hoivakoti sijaitsee Helsingissä luonnonläheisellä Ruskeasuolla.

Tenhokoti on ikäihmisten ja muistisairaiden hoivakoti, tehostettua palveluasumista parhaimmillaan. Meillä Tenhokodissa arki rakentuu tuttujen ihmisten ja arkisten toimintojen ja tekemisten ympärille. Asukkaita Tenhokodissa on kahdessa kerroksessa kaikkiaan 43.

Hoivakoti ikäihmisten toiveista käsin

Hoivakoti on avattu vuonna 2018 Helsingin Ruskeasuolle Ortonin upeisiin, kauttaaltaan remontoituihin tiloihin. Tenhokoti on ennen kaikkea asukkaidensa oma koti. Jokaiselle on oma huone, jossa on paikka omille tärkeille esineille ja tavaroille, huonekaluja myöten.

Ilmeeltään Tenhokoti on värikäs ja miellyttävä. Sen ilmapiiri on iloinen, lempeä ja ymmärtävä. Kiireen tuntu ei vaivaa arkea. Sekä asukkaille että työntekijöillä on hyvä olla.

Ruoka on maukasta kotiruokaa. Sauna lämpiää säännöllisesti, niin kuin kotonakin. Yhdessä tehdään mukavia arkisia asioita, sellaisia, joita on totuttu tekemään aikaisemminkin. Yhdessä myös ulkoillaan ja liikutaan. Välillä voi virkistäytyä vähän erityisemmin vaikkapa syntymäpäiväjuhlissa, tansseissa tai hemmotteluhoidoissa.

Asukaslähtöisyyden periaatteita Tenhokodissa

Tenhokodissa palveluasuminen on suunniteltu asukkaiden näkökulmasta:

  • Tenhokodissa asuminen on aktiivista. Kaikessa arjen toiminnassa on kuntouttava ote.
  • Hoivakodin arki on toiminnallista ja jokaisen asukkaansa näköistä.
  • Hoivakodin henkilökunta on moniammatillinen.
  • Henkilökuntaa on paikalla hoivakodissa ympärivuorokautisesti.
  • Tenhokodin tilat ovat muunneltavissa asukkaan tilanteiden ja tarpeiden mukaan.
  • Hoivakoti sijaitsee kauniilla paikalla puiston vieressä Helsingin Ruskeasuolla. Ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset ja Keskuspuiston luonto on lähellä.
  • Omaisyhteisön toiminta on vireää.
  • Käytössämme on Onerva-palveluasumisen sovellus, jonka avulla omaisilla ja muulla lähiverkostolla on mahdollista olla läsnä hoivakodin arjessa tiiviisti.
  • Hoivakodin tilat ovat hyvin kodinomaiset, värikkäät ja raikkaat. Tiloja on myös mahdollista muunnella asukkaiden tilanteiden ja tarpeiden mukaan.

Hoivakoti ja moniammatillinen osaava henkilökunta

Tenhokodissa on läsnä riittävästi henkilökuntaa koko ajan ympäri vuorokauden. Henkilöstö on moniammatillinen: hoivakodin arjesta huolehtivat mm. lähihoitajat, sairaanhoitajat, vapaa-ajanohjaaja ja laitoshuoltajat. TutorisKotien moniammatillisen henkilöstön vahvuus on se, että ammattilaiset jakavat osaamista keskenään.

Lisäksi hoivakoti tekee yhteistyötä Tutoriksen Uudenmaan erikoiskuntoutuksen puhe- ja toimintaterapeuttien kanssa.  Uudenmaan erikoiskuntoutus sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Tenhokoti.

Omahoitaja – läheisin ihminen hoivakodissa

Jokaiselle asukkaalla on omahoitaja. Hän tuntee asukkaan hyvin, yhtä lailla tämän toiveet ja pelot, ilot ja surut. Omahoitaja myös vastaa asukkaan yksilöllisen hoivan suunnittelusta ja toteutuksesta: asukkaan näköisestä arjesta ja asumisesta.

Omahoitaja huolehtii asukkaan yksilöllisen hoivan suunnittelusta ja toteutuksesta: asukkaan näköisestä arjesta ja asumisesta.

Tyytyväisyys näkyy myös tuloksissa

Omaisten palautteissa tyytyväisyys Tenhokodin sekä sen palveluasemista ja hoivapalveluita kohtaan on korkea, keskiarvoltaan 4,5/5. Kaikki palautteen antaneet kertovat, että suosittelisivat hoivakotia myös eteenpäin.

Helsingin kaupunki suoritti auditointikäynnin keväällä 2021. Katso: Auditointiraportti.