Kotiranta

Aktiivista arkea Kuusamojärven rannalla

Kotiranta Kuusamossa tarjoaa ikääntyneille kodinomaista, kuntouttavaa ja laadukasta ympärivuorokautista aktiivista palveluasumista. Hoivakoti sijaitsee kauniilla paikalla Kuusamojärven luonnon äärellä.

Kotirannan toiminta perustuu yhteisölliseen ajattelutapaan ja sen soveltamiseen asukkaita parhaiten palvelevalla tavalla.

Koti tuttujen ihmisten ja toimintojen ympärillä

Kotirannassa on 30 asukaspaikkaa. Asukkaille Kotiranta on ennen kaikkea heidän kotinsa, jonka arki rakentuu tuttujen ihmisten ja toimintojen ympärille. Henkilöstömme on moniammatillista: lähihoitajat, sairaanhoitajat ja hoiva-avustajat huolehtivat Kotirannan arjesta. Yrityksen kuntouttava henkilöstö on apuna tarpeen mukaan.

Palvelut toteutetaan Tutoriksen kehittämän Startti-Matka-Pysäkki®-toimintamallin mukaisesti ja palveluita kehitetään yhteistyössä asukkaiden, asukkaiden läheisten, Tutoriksen työntekijöiden sekä palveluntilaajan kanssa. Tutoriksen Aktiivisen Asumisen -palvelukonseptin mukaisesti hoivakodissa eletään:

  • aktiiviista ja kuntouttavaa arkea
  • toiminnallista, asukkaan näköistä elämää
  • moniammatillinen henkilöstö asukkaiden tukena ja apuna ympärivuorokautisesti
  • loistavien ulkoilumahdollisuuksien äärellä ja niitä hyödyntäen
  • vireää omaisyhteistyötä ylläpitäen
  • Käytössämme on Onerva-palveluasumisen sovellus, jonka avulla omaisilla ja muulla lähiverkostolla on mahdollista olla läsnä hoivakodin arjessa tiiviisti.

Luomme asukaslähtöisellä toiminnalla viihtyisän hoivakodin, jossa sekä asukkaiden että työntekijöiden on hyvä olla. Kodikkuudella ja muunneltavuudella tuetaan ihmislähtöisen hoivan ja elämänmakuisen arjen tuottamista.

Kotirannat tilat ovat tällaiset

  • 30 asukaspaikkaa

Jokaiselle asukkaalle

  • valoisa ja tilava 1 hengen huone omalla wc:llä ja suihkulla

Palvelukodin yhteisiä, kaikkien käytössä olevia tiloja

  • oleskelu- ja ruokailutilat
  • sauna

Kuusamojärven ympäristö tarjoaa hienot puitteet nauttia ulkoilusta viikottain. Luonto ja eläimet ovat keskeinen osa TutorisKotien arkea.

Hoivakodissamme on moniammatillinen ammattitaitoinen henkilökunta

Henkilökuntaa on Kotirannassa koko ajan ympäri vuorokauden asukkaiden turvana.

Henkilöstömme on moniammatillista: hoivakodin arjesta huolehtivat lähihoitajat, sairaanhoitajat, laitoshuoltajat ja geronomi.

TutorisKotien henkilökunta tekee tarvittaessa lisäksi yhteistyötä Tutoris Erikoiskuntoutuksen puhe-, toiminta- ja fysioterapia-alan ammattilaisten kanssa. Moniammatillisen yhteistyön avulla voimme jakaa kuntoutusalan erikoisosaamista ja ratkaista erilaisia asukkaiden haasteita.

Omahoitaja – avain asukkaan aitoon tuntemiseen

Jokaiselle Kotirannan asukkaalle on nimetty omahoitaja. Hänen tehtävänsä on perehtyä asiakkaan koko elämän kaareen yhdessä omaisten ja muun lähiyhteisön kanssa. Omahoitaja tuntee asukkaan ja asiat, joista hän on kiinnostunut. Omahoitaja tuntee myös asukkaan mahdolliset toiveet, unelmat ja pelon tai jännityksen aiheet.

Omahoitajan tärkein tehtävä on asukkaan yksilöllisen hoivan suunnittelu ja toteutus. Omahoitaja toteuttaa asukkaan unelmia ja varmistaa asukkaan hyvän arjen.