Kotiranta

Aktiivista arkea Kuusamojärven rannalla

Kotiranta Kuusamossa tarjoaa ikääntyneille kodinomaista, kuntouttavaa ja laadukasta ympärivuorokautista aktiivista palveluasumista. Hoivakoti sijaitsee kauniilla paikalla Kuusamojärven luonnon äärellä.

Kotirannan toiminta perustuu yhteisölliseen ajattelutapaan ja sen soveltamiseen asukkaita parhaiten palvelevalla tavalla.

Koti tuttujen ihmisten ja toimintojen ympärillä

Kotirannassa on 30 asukaspaikkaa. Asukkaille Kotiranta on ennen kaikkea heidän kotinsa, jonka arki rakentuu tuttujen ihmisten ja toimintojen ympärille. Henkilöstömme on moniammatillista: lähihoitajat, sairaanhoitajat ja hoiva-avustajat huolehtivat Kotirannan arjesta. Palvelut toteutetaan Tutoriksen kehittämän Startti-Matka-Pysäkki®-toimintamallin mukaisesti ja palveluita kehitetään yhteistyössä asukkaiden, asukkaiden läheisten, Tutoriksen työntekijöiden sekä palveluntilaajan kanssa. Tutoriksen Aktiivisen Asumisen -palvelukonseptin mukaisesti hoivakodissa eletään:

  • aktiiviista ja kuntouttavaa arkea
  • toiminnallista, asukkaan näköistä elämää
  • moniammatillinen henkilöstö asukkaiden tukena ja apuna ympärivuorokautisesti
  • loistavien ulkoilumahdollisuuksien äärellä ja niitä hyödyntäen. Kuusamojärven ympäristö tarjoaa hienot puitteet nauttia ulkoilusta viikoittain.
  • vireää omaisyhteistyötä ylläpitäen
  • Käytössämme on Onerva-palveluasumisen sovellus, jonka avulla omaisilla ja muulla lähiverkostolla on mahdollista olla läsnä hoivakodin arjessa tiiviisti.

Luomme asukaslähtöisellä toiminnalla viihtyisän hoivakodin, jossa sekä asukkaiden että työntekijöiden on hyvä olla. Kodikkuudella ja muunneltavuudella tuetaan ihmislähtöisen hoivan ja elämänmakuisen arjen tuottamista.

Hoivakodissamme on moniammatillinen ammattitaitoinen henkilökunta

Henkilökuntaa on Kotirannassa koko ajan ympäri vuorokauden asukkaiden turvana. Henkilöstömme on moniammatillista: hoivakodin arjesta huolehtivat sairaanhoitajat, lähihoitajat, hoiva-avustajat ja hoitoapulaiset.

TutorisKotien henkilökunta tekee tarvittaessa lisäksi yhteistyötä Tutoris Erikoiskuntoutuksen puhe-, toiminta- ja fysioterapia-alan ammattilaisten kanssa. Moniammatillisen yhteistyön avulla voimme jakaa kuntoutusalan erikoisosaamista ja ratkaista erilaisia asukkaiden haasteita.

Omahoitaja – läheisin ihminen hoivakodissa

Jokaiselle asukkaalla on omahoitaja. Hän tuntee asukkaan hyvin, yhtä lailla tämän toiveet ja pelot, ilot ja surut. Omahoitaja myös vastaa asukkaan yksilöllisen hoivan suunnittelusta ja toteutuksesta: asukkaan näköisestä arjesta ja asumisesta.

Omahoitaja huolehtii asukkaan yksilöllisen hoivan suunnittelusta ja toteutuksesta: asukkaan näköisestä arjesta ja asumisesta.