Ajankohtaista

Hiiohoi, terrrveisiä Rovaniemeltä!

25.7.2018

Kesäkuussa Tutoriksen aluekeskuksissa ympäri Suomea seikkailtiin merirosvokerhoissa. Hyppää mukaan Rovaniemen piraattien hurjaan seikkailuun…

Merirosvokapteeni Kippuravarvas Koukkunokka Poskiparta Hurjamielinen antoi meille tehtäväksi kerätä nokkela lapsijoukko suureen aarreseikkailuun. Merirosvokapteeni oli aikoinaan löytänyt suurenmoisen aarteen ja kätkenyt sen jonnekin odottamaan seuraavaa löytäjää. Harmikseen suolainen merivesi oli huuhtonut aarteen olinpaikan merirosvokapteenin muistista. Edetäkseen matkallaan lapset ratkoivat toinen toistaan mutkikkaampia tehtäviä, jotka sisälsivät sekä kielellisiä että toiminnallisia harjoituksia sisällä ja ulkona. Matkalla meitä opastivat Kelju-korpin tuomat Merirosvokapteenin kirjeet, jotka johdattivat meidät päivän tapahtumiin. Myös Kapteeni Ärjy, Siru-keiju sekä apupoika Lätty auttoivat meitä matkallamme.

Merihirviön kesyttämistä äänteillä ja D-kielen opettelua

Kerhopäivät alkoivat merirosvoteemaa mukaillen. Joka päivä pikku merirosvot lauloivat raikuen Hulabaloobalai-merirosvolaulun sekä pukeutuivat merirosvotamineisiin. Aarrekarttojen avulla pikkupiraatit suunnistivat kohti salaista aarrekätköä. Matkan varrella harjoittelimme merirosvoille tärkeitä taitoja, kuten tarkkoja korvia vaativia äänteen tunnistusta sekä hyviä hoksottimia edellyttäviä riimiarvoituksia.  Matkalla kohti aarretta törmäsimme Merihirviöön, josta tuli lasten suosikki loppupäivien ajaksi. Kesyttääkseen Merihirviön lasten täytyi syöttää sille jos jonkinmoisia äänteitä ja annettuihin adjektiiveihin sopivia asioita. Lisäksi harjoittelimme muun muassa merirosvojen salakieltä eli d-kieltä. Askartelimme myös merirosvoille tarpeellisia tarvikkeita: omat pikku kiikarit, silmälaput sekä merirosvolaivat. Viimeisenä kerhopäivänä aarrejahti huipentui leikkipuistossa olevaan seikkailurataan, jossa lapset ratkoivat arvoituksia aiempina päivinä opittuja taitojaan kerraten. Päivän päätteeksi salainen aarre löytyi lähempää kuin olisimme osanneet ikinä kuvitellakaan. Voi jukran pujut sitä lasten ja meidän ohjaajien riemua, kun aarre löytyi!

tehtävien avulla vihjeET Siru-keijun pelastamiseen

Merirosvoseikkailu ei kuitenkaan loppunut vielä tähän! Seuraavalla viikolla saimme Merirosvokapteenilta tehtäväksemme suunnistaa päiväkotiin. Merirosvokapteenin rakas ystävä Siru-keiju oli joutunut Merihirviön vangitsemaksi kolkkoon ja likaiseen luolaan, jonne pääseminen oli muille mahdotonta. Merirosvokapteeni tarvitsi siis lasten apua. Vapauttaakseen Siru-keijun pikku merirosvot suorittivat erilaisia merirosvotaitoja vaativia tehtäviä, kuten alkuäänteen tunnistusta ja luokitteluharjoituksia. Jokaisesta onnistuneesta tehtävästä lapset saivat palkinnoksi palapelin palasia, joista lopulta muodostui ohjeet Sirun vapauttamiseksi. Lapset osoittivat esimerkillistä merirosvomieltä ja nokkeluutta syöttämällä Merihirviön vatsan täyteen erilaisilla äänteillä ja sanoilla saaden sen nukahtamaan ikiuneen riimilorujen saattelemana. Seikkailu saatiin onnistuneesti päätökseen. Jännityksellä odotamme jo seuraavia hurrrjia merirosvoseikkailuja!

Hulabaloobalai-terveisin kirjoitteli Tutoriksen kesäkuun merirosvokerhon ohjaajat Emilia ja Sini

Tutoriksen jännittävissä ja hauskoissa merirosvokerhoissa ympäri Suomea harjoitellaan kesäisin kielellisen tietoisuuden tehtäviä, kouluvalmiuksia sekä motorisia taitoja liikkuen, leikkien, loruillen, askarrellen ja etsien kadonnutta aarretta. Kerhot on tarkoitettu tuleville esikoululaisille ja alakoulun ensimmäisen luokan aloittaville lapsille, mutta niistä hyötyvät myös lapset, joilla on kielellisiä vaikeuksia tai hieno- ja karkeamotoriikan haasteita. Kerho-ohjaajina toimivat puhe- tai toimintaterapeuttiopiskelijat, joille Tutoris Erikoiskuntoutus tarjoaa näin mahdollisuuden alan kesätöihin. Kiinnostaisiko sinuakin kesätyö merirosvoseikkailun pyörteissä? Lähetä meille avoin hakemuksesi ja CV, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi osoitteeseen: yhdessa@tutoris.fi.  Seuraavan kerran rekrytoimme kerho-ohjaajia keväällä 2019.

Lue lisää merirosvokerhoistamme: www.tutoris.fi/kerhotoiminta