Ajankohtaista

Hiio-hoi täältä Oulusta!

6.7.2016

oulu3-341x253Kuuden päivän ajan kaksi ryhmää innokkaita merirosvokerholaisia kokoontui tänne Reinilään ja heittäytyi merirosvoseikkailun pyörteisiin. Merirosvojoukkiollamme olikin tärkeä tehtävä, sillä etsittävänä oli hajamielisen Kapteeni Kippuravarpaan aarre. Kapteeni Kippuravarvas oli nimittäin unohtanut, mihin hän oli suuren aarteensa piilottanut.

Kerhon alkulorun kajahdettua oli aina aika katsoa korpin tuomasta kirjeestä, millaisia merirosvohaasteita Kapteeni Kippuravarvas oli tänään pienten piraattien selvitettäväksi keksinyt. Näitä tehtäviä ratkomalla urheat merirosvomme pääsivät kerta kerralta purjehtimaan lähemmäksi aarretta. Tehtävissä tarvittiin monenlaisia merirosvoille tärkeitä taitoja. Kielellisiä taitoja päästiin testaamaan esimerkiksi salakielen, valtavan tavutuspelin ja ylhäällä puolapuissa roikkuvien riimien parissa. Toipa pulloposti ratkottavaksi myös yhdyssanoihin ja luokitteluun liittyviä hauskoja tehtäviä. Pelastusveneestä ongittiin arvoituksia, jotka nokkelat merirosvomme ratkaisivat.

 

Merirosvoilla oli ohjelmassaan myös monenlaista leikkiä ja peliä. Suosikeiksi nousseet mustekalahippa ja merilevähippa pitivät huolen, että merirosvot saivat myös liikuntaa. Toiseksi viimeisenä kerhopäivänä lapset saivat mieluisan yllätyksen, kun itse Kapteeni Kippuravarvas ehti vierailla luonamme. Viimeisenä kerhopäivänä vuorossa oli kauan odotettu aarteen etsintä. Toiminnantäyteiseen päivään kuului merirosvojen ketteryyttä testaava temppurata. Merirosvot tarvitsivat kerhon aikana hankkimiaan taitoja kerätessään aarteelle johtavia vihjeitä. Vihjeiden muodostama salakirjoitus saatiin ratkaistua ja urhea rosvojoukkio uskaltautui etsimään aarretta merikäärmeen luolasta. Sieltähän se aarrekin löytyi!

Lasten toive Kapteeni Kippuravarpaan uudesta vierailustakin toteutui, sillä kokelaidensa esimerkillisestä suorituksesta ylpeä kapteeni ilmestyi vielä jakamaan diplomit kaikille merirosvokerholaisille. Kun kerholaisille oli toivotettu hyvät kesät, oli ohjaajienkin aika hieman haikeina laittaa merirosvohatut naulaan odottamaan ensi vuotta.

Kesäterveisin Oulun merirosvokapteenit
Heini-Maarit, Elisa ja Oona