Virtuaalikuntoutus

Aktiivisuutta ja lisämotivaatiota kuntoutukseen virtuaalimaailman avulla

Virtuaalikuntoutus on yksi uusista kuntoutusmenetelmistämme, jossa hyödynnämme teknologian avulla erilaisia virtuaalimaailmoja ja virtuaaliympäristöjä. Käytämme virtuaalikuntoutusta kaikenikäisten puheterapia-, toimintaterapia- ja fysioterapia-asiakkaidemme kanssa.

Virtuaalikuntoutus on kuntoutusmenetelmä, jossa luodaan kolmiuloitteinen virtuaalitodellisuus tietokoneen avulla. Erilaiset virtuaaliset ympäristöt ovat aktivoivia, motivoivia ja mukaansatempaavia. Ne myös tarjoavat kuntoutujille erilaisia aistikokemuksia.

Virtuaalikuntoutuksessa voidaan myös helposti vaihtaa virtuaalisia ympäristöjä ja näin tehdä harjoituksia ympäristöissä, joihin terapiatuokion aikana ei muutoin päästäisi.

Virtuaalikuntoutuksessa vuorovaikutus terapeuttimme kanssa toimii hyvin: terapeutti on koko ajan mukana jakamassa kuntoutujan kokemuksen.

Tutustu teknisavusteisen kuntoutuksen klinikoihimme.

Virtuaalikuntoutus imaisee mukaansa

Useissa tutkimuksissa on todettu, että harjoittelu virtuaalimaailmassa edistää kuntoutusta: virtuaaliset ympäristöt stimuloivat aivoja motivoitumaan harjoitteluun ja auttavat syventymistä kuntoutukseen. Virtuaalikuntoutuksessa kuntoutujalla tuleekin usein tehtyä toistoja huomaamatta. Erityisesti lapsiasiakkailla harjoittelu virtuaalitodellisuudessa sujuu kuin itsessään.

Lue lisää:
Sukellus meren pohjaa. Virtuaalikuntoutus tuo mukanaan uusia maailmoja.

Hei jes, mä juoksen kuuhun.

Virtuaalikuntoutuksen edut

Virtuaalikuntoutuksen edut

  • Virtuaalimaailman imussa harjoituksen toistomäärät kasvavat huomaamatta.
  • Virtuaaliympäristössä tehdyt harjoitukset motivoivat ja innostavat kuntoutujia.
  • Virtuaalikuntoutus sopii sekä lapsille että aikuisille.
  • Virtuaalikuntoutuksessa voidaan hyödyntää eri aisteja
  • Vuorovaikutus terapeutin kanssa säilyy terapeutin ohjatessa ja seuratessa harjoitusta samanaikaisesti tietokoneen näytöltä.
  • Virtuaalisten maailmojen kautta pääsee tekemään uudenlaisia harjoituksia, yllättävissäkin ympäristöissä, joihin ei muutoin päästä terapiatuokion aikana.

Hyödynnämme virtuaalitodellisuutta eri-ikäisten kuntoutujien kanssa kaikissa kuntoutuspalveluissamme: puheterapiassa, toimintaterapiassa ja fysioterapiassa.

Katso video:
Tältä näyttää virtuaalikuntoutus ulkopuolisin silmin.