• Etusivu
  • Blogi
  • 5 hyvää syytä valita Tutoriksen nettiterapia äännevirheisiin

Ajankohtaista

5 hyvää syytä valita Tutoriksen nettiterapia äännevirheisiin

24.5.2017

Monet vanhemmat pohtivat tänäkin päivänä, miten voisivat auttaa lastaan sen viimeisen pulmallisen äänteen omaksumisessa. Äännevirhe mietityttää monesti myös kouluiän kynnyksellä olevaa lasta. Noin joka viidennellä kouluun menevistä lapsista on äännevirhe. Kyseessä on siis varsin yleinen ilmiö. Tyypillisesti viimeisimpinä suomenkieliset lapset omaksuvat R- ja S-äänteet. Tutoriksen kehittämien nettiterapiapakettien, Ärjyn Ärräkoulun ja Sirun Sihinäkoulun, avulla äänteiden harjoittelu tapahtuu tutussa ympäristössä rakkaiden läheisten kanssa. Nettiterapiapaketti koostuu puheterapeutin etätapaamisista, itsenäisestä kotiharjoittelusta, kotiin toimitetuista harjoitusmateriaaleista sekä motivoivista nettipeleistä. Miksi siis valita Tutoriksen nettiterapiapaketti?

  1. SE SÄÄSTÄÄ AIKAA. Nettiterapiaan pääsyyn ei tarvita lähetettä tai jonottamista. Terapia päästään aloittamaan juuri silloin, kun se perheelle parhaiten sopii. Myös terapiamatkoista säästyvän ajan voi yhdessä käyttää johonkin mukavampaan.
  2. SE ON HELPPOA. Sinun ei tarvitse olla tietotekniikkanero! Tarvitset vain tietokoneen, jossa on internet-yhteys, kaiuttimet, kamera ja mikrofoni. Luonnollisesti tarjoamme etäyhteyksiin aina suojatun etäohjelman.
  3. SE TEHDÄÄN YHDESSÄ. Äänteen harjoittelu tapahtuu yhdessä lähiaikuisen, esimerkiksi vanhemman, kanssa. Aikuinen valvoo ja ohjaa harjoittelun toteutumista sekä rohkaisee, kannustaa ja kehuu lasta. Harjoittelusta tule mukava yhdessäolon hetki lapsen ja aikuisen välille.
  4. SE TEHDÄÄN AMMATTITAIDOLLA. Laillistettu puheterapeutti ohjaa harjoittelua ja vastaa perheen kysymyksiin. Kaikki materiaalit ovat puheterapeutin huolellisesti suunnittelemia. Puheterapeuttimme ovat suorittaneet etäkuntoutussertifikaatin ja etäpuheterapia on meille arkipäivää.
  5. SE ON MOTIVOIVAA. Uuden äänteen omaksuminen vaatii usein sinnikästä harjoittelua. Sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä hampaat irvessä! Värikkäät harjoitusmateriaalit ja mukaansatempaavat nettipelit takaavat motivaation ja hauskuuden säilymisen kotiharjoittelussa.

Vuonna 2017 Tutoriksen nettiterapia toteutuu osana Sata Ärrää ja Ässää -hanketta. Nettiterapiapaketit tulevat pian myyntiin verkkokauppaan.

 

puheterapeutti Anna Koivukangas, Tutoris Oy – Kainuun Erikoiskuntoutus

Tutoris Oy on Suomen johtava etä- ja nettiterapiapalveluita tarjoava kuntoutusalan yritys. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Tutoriksen puheterapeutit ovat kehittäneet  lapsille motivoivan tavan oppia R- ja S -äänne Ärjyn Ärräkoulussa ja Sirun Sihinäkoulussa nettiterapiassa.

 

Lue lisää aiheesta

Sata Ärrää ja Ässää – Tutoris tarjoaa sadalle suomalaiselle lapselle ilmaista nettiterapiaa

Kelan etäkuntoutushanke

Linnuntie – Kelan ja Tutoriksen yhteinen lasten etäkuntoutushanke