• Etusivu
 • Blogi
 • 10 faktaa fysioterapiasta. Tiesitkö sinä näitä asioita?

Ajankohtaista

10 faktaa fysioterapiasta. Tiesitkö sinä näitä asioita?

13.1.2017

 1. Tutkimusnäyttö fysioterapian vaikuttavuudesta on lisääntynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Eri tutkimuksissa on pystytty osoittamaan fysioterapian vaikuttavuus oireiden lieventymisessä ja toimintakyvyn paranemisessa lukuisissa eri toimintakyvyn häiriöissä.
 2. Vuosittain tehtävistä 30 000 polven tähystysleikkauksista 10 000-15 000 on tarpeettomia ja ne voidaan hoitaa fysioterapeuttisen kuntoutuksen avulla ja yli puolet olkapään kiertäjäkalvosimen repeytyneen jänteen leikkauksista voidaan korjata fysioterapialla.
 3. Fysioterapeuttinen fyysinen harjoittelu vähentää työhön liittyvää toimintakyvyn heikkenemistä kroonisilla alaselkäkipupotilailla.
 4. Fysioterapeutin ohjaama kävelyharjoittelu lisää aivoverenvuotohäiriökuntoutujan kävelymatkaa ja -nopeutta sekä kävelyn itsenäisyyttä.
 5. Yleisin syy fysioterapian epäonnistumiseen on hoitojakson keskeyttäminen, jolloin asiakas itse ei ole sitoutunut kuntoutukseen.
 6. Fysioterapeutin tulee olla terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö (Valviran hyväksymä).
 7. SV3-lähetteellä fysioterapiakäynnistä saa Kelan korvauksen.
 8. Fysioterapeutti hoitaa turvallisesti kaikenikäisiä ihmisiä vauvasta vaariin.
 9. Fysioterapeuttinen kotikuntoutus kehittää ja tukee vanhusten sekä omaishoitoa vaativien potilaiden asumista ja elämistä kotona. Tämä tuo selkeitä kustannussäästöjä.
 10. Käytä fysioterapeutin asiantuntemusta hyväksesi, jos haluat liikkua aktiivisesti, mutta olet epävarma siitä, miten sen voi tehdä turvallisesti esimerkiksi jonkin tuki- ja liikuntaelinongelman vuoksi.

Valtakunnalliseen Tutoris-konserniin kuuluvat TutorisFysio Oy ja Pirkanmaan Erikoiskuntoutus Oy ovat tarjonneet laadukkaita, näyttöön perustuvia fysioterapiapalveluita Oulun ja Tampereen alueilla vuosikymmenten ajan. Vuoden 2016 aikana TutorisFysiossa kuntoutettiin 750 asiakasta (13 000 käyntiä) ja Pirkanmaan Erikoiskuntoutuksessa 520 asiakasta (20 000 käyntiä). Tutustu Tutoriksen fysioterapiapalveluihin ja varaa aikasi täällä.

Tutoris on palkittu Suomen parhaana ja Euroopan 15. parhaana työpaikkana. Tutoriksen toimintamalleihin kuuluvat moniammatillinen yhteistyö, jatkuva kouluttautuminen, yhteisöllinen kuntoutus ja uuden teknologian hyödyntäminen kuntoutuksessa. Asiantuntijuus ja asiakaslähtöisyys ovat sydämen asioita.